088 0101 200 [email protected]

Een keuken mixen en matchen, het klinkt misschien heftiger dan het is. Vaak is het de sleutel tot een hele unieke en persoonlijke keuken. Hoe je dit kunt verwezenlijken leggen we graag uit in deze blog en misschien inspireren we jou wel om te kiezen voor een echte mix and match keuken!

 

Mix and Match keuken

Jouw stijl
Van een (modern) landelijke tot een minimalistische keuken, iedere keuken kan je mixen en matchen. Wat houdt het precies in? Het kiezen van 2 of meerdere soorten fronten en bladen. Het kan dus echt in werkelijk iedere stijl die je kunt bedenken en dat maakt dat het voor vrijwel ieder interieur een idee kan zijn.

Het enige wat je duidelijk moet krijgen is, wat je wel en niet mooi vindt. Welke kleuren passen er wel bij jou en je interieur en wat niet? Welke texturen vind je mooi om te combineren? Hoe je daar achter komt? Door veel inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Pinterest of door het bekijken van interieur magazines. Daarna kun je ook nog met stalen puzzelen bij de keukenwinkel en laat je daarbij vooral verrassen door dingen zomaar eens naast elkaar te leggen.

 

inspiratie

 

Durf een beetje anders dan anders te kiezen
We kiezen vaak iets wat we al hebben gezien. Alleen durf eens ECHT te kiezen! Wat vind jij nu mooi en waar komt jouw persoonlijkheid het beste naar voren? Wees niet bang wat een ander ervan zal vinden, het is immers jouw keuken. Jij moet er iedere dag naar kijken. Dat beetje anders maakt het geheel uniek. Dat betekent echt niet dat het roze met groene kastjes hoeven worden, maar kan ook heel goed een houten front zijn in combinatie met een basiskleur. Het is maar net wat bij je past.

 

Mix it, Match it!
Door met stalen te schuiven bij de keukenzaak kun je vaak tot heel verrassende combinaties komen. Mix it! Bestaat jouw keuken uit twee delen met ieder een werkblad? Kies dan bijvoorbeeld eens voor verschillende aanrechtbladen en iedere kant ook een ander front. Je zult zien dat het verrassend is, maar ook echt heel mooi samen kan komen.

 

inspiratie

 

Balans
Uiteindelijk draait het om een bepaalde balans in de keuzes die je hebt gemaakt. Dat betekend dat er niet 1 deurtje anders moet zijn (dat ziet er dan een beetje uit als een foutje), maar kies voor een balans. Bijvoorbeeld de bovenkastjes licht van kleur en de onderkastjes donker? Of de ene kant hout en de andere kant een egaal gelakt front of misschien wel betonlook? Maak er een unieke maar stijlvolle combinatie van.

 

inspiratie

 

Op zoek naar meer inspiratie voor de mix and match keuken? Neem een kijkje in de mix and match keukens van Jaap en Margriet, Pierre en Anja en Tim en Gaby.

 

 

Je kunt heel veel kanten op met de mix and match keuken en daarom past het al snel in bijna ieder interieur. Ben jij benieuwd welke keukens er zijn en of wij de perfecte keuken voor jou hebben? Kom dan langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest