Wat is chambreren?

Chambreren betekent het op kamertemperatuur brengen van (over het algemeen) rode wijn, al kan het ook bij andere etensmiddelen worden toegepast. Het werkwoord is afgeleid vanuit het Frans, specifiek het Franse woord chambre. Chambre is namelijk het Franse woord voor…

Klassiek recept: oma’s pannenkoeken

Niets is zo lekker als die pannenkoeken van oma. Ze waren zo flinterdun en heerlijk goudbruin gebakken. Je bestrooide ze met suiker of smeerde er verse jam op. Met dit recept maak je die heerlijke Hollandse pannenkoeken lekker zelf. Wat…

Zelf pistache ijs maken

Het zonnetje komt wat vaker tevoorschijn en we hebben misschien al wel weer trek in wat zomerse lekkernijen. Oefen jij nu alvast met het maken van pistache ijs, want tegen de tijd dat het echte lekkere weer er is heb…

Ovenschotel met spinazie en gehakt

Spinazie is mega gezond en daarom ook het proberen waard om nieuwe recepten mee te proberen. Deze ovenschotel met spinazie is echt om te smullen en heel gemakkelijk te maken. Wie weet staat deze heerlijke ovenschotel binnenkort wel bij jou…

Warme chocolademelk op 5 manieren

Het is koud buiten en dat is reden genoeg om jezelf te trakteren op een lekkernij. Wij hebben voor die koude winterdagen de 5 lekkerste warme chocolademelk varianten voor jou op een rijtje gezet. Maak dus snel een heerlijke kop…