088 0101 200 [email protected]

De betonlook keuken is niet meer weg te denken. Tegenwoordig zie je steeds meer verschillende tinten betonlook, zo is ook de donker beton look erg populair. Met een donker betonlook keuken kun je veel kanten op. Je leest er alles over in dit artikel.

 

Betonlook keukens

Het is al een tijd lang een populaire keukentrend: de betonlook keuken. De betonlook keuken geeft al gauw een stoere en robuuste look in huis. Een betonlook keuken kan op twee manieren: een kunststof front met betonlook of een front met een dunne betonlaag. Daar zijn verschillende kleuren en afwerkingen voor mogelijk. Elke kleur en afwerking zorgt voor een andere uitstraling in de keuken.

 

Donker betonlook keukens – combinaties

Waar we voorheen vooral een wat lichtere kleur betonlook in de keukens zagen, zien we nu steeds vaker dat er gekozen wordt voor een donker betonlook keuken die tegen de kleur zwart aan zit. Donker betonlook geeft een stoere, robuuste maar ook een chique look in huis. Betonlook laat zich goed combineren met andere kleuren door zijn natuurlijke uitstraling, ook donker beton. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met een hout blad en mooie houten planken of met RVS aanrechtblad voor een stoere en industriële keuken of een dun wit aanrechtblad voor een meer moderne uitstraling. Ook heel gaaf is het om het aanrechtblad in dezelfde kleur betonlook te kiezen als de keukenkastjes, zo creëer je een hele chique look. Liever een speels effect? Combineer dan donker betonlook fronten met een andere kleur, bijvoorbeeld wit of houtlook.

 

donker betonlook 55

 

Woonstijlen

In principe past een donker betonlook in ieder interieur, toch kom je de betonlook het meest tegen in een industrieel interieur. Door de robuuste uitstraling leent (donker) beton zich uitstekend in deze woonstijl, maar ook in andere woonstijlen kan een donker betonlook keuken zich goed mengen. Dit komt vooral omdat betonlook een hele natuurlijke uitstraling heeft. Zo past beton ook goed in een botanisch interieur, maar met een strak aanrechtblad past het ook goed in een modern interieur.

 

Aanrechtblad met betonlook

Wil je een echte blikvanger in huis, maar wil je geen betonlook keukenkastjes? Dan is een betonlook aanrechtblad ook een goede optie en dat combineert heel goed met bijvoorbeeld een mooie mat zwarte keuken, een prachtige witte keuken of een houtlook keuken. Je kunt kiezen voor een betonlook aanrecht, maar ook voor een aanrechtblad van echt beton. Het voordeel van een betonnen aanrechtblad is dat het precies op maat gemetseld kan worden en dat het materiaal zeer sterk is. De nadelen ervan zijn weer dat echt beton ontzettend zwaar en prijzig is. Ook moet het blad heel goed onderhouden worden, het is namelijk erg gevoelig voor vlekken. Een echt betonnen aanrechtblad blijft daarom niet gegarandeerd een leven lang mooi, houd hier rekening mee bij je wensen in de keuken. Dit maakt het niet voor elke keuken en elk budget geschikt.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw keuken? Laat je dan goed informeren door onze keukenspecialisten. De donker betonlook keuken is erg populair bij Keukenwarenhuis.nl, in onze showrooms kun je verschillende modellen bekijken.

donker betonlook keuken 55

donker betonlook 93

 

 

Je kunt heel veel kanten op met de donker betonlook en daarom past het al snel in bijna ieder interieur. Ben jij benieuwd welke donker betonlook keukens er zijn en of wij de perfecte keuken voor jou hebben? Kom dan langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest