088 0101 200 [email protected]

De keukentrends van dit jaar waren onder anderen groen, natuurlijke materialen en metalen details om contrast te creëren. Vandaar dat we je mee willen nemen in de botanische keuken, want deze variant bevat sowieso twee en als je wilt zelfs alle drie de trends! Daarbij geeft de botanische keuken wat meer sfeer en leven in de brouwerij. Lees verder en laat je inspireren, want misschien is zo een botanische keuken wel wat voor jou en die heb je al met wat kleine aanpassingen!

Belangrijkste element van een botanische keuken:

Planten! Ze brengen leven in huis, maken het gezellig en daarbij zorgt de groene kleur voor rust. Planten in de keuken vormen ook echt de basis van een botanische keuken. Hoe meer hoe beter! Al moet je natuurlijk nog wel uit de voeten kunnen in de keuken en houd daarom genoeg ruimte over op je werkblad om oom die heerlijke maaltijden te kunnen maken. Een optie kan dan zijn om planten aan de muur te bevestigen, op een plank te zetten of aan het plafond te hangen. Wat ook nog eens heel handig kan zijn is om te kiezen voor wat plantjes zoals basilicum, bieslook en munt. Zo heb je meteen lekkere ingrediënten bij de hand voor je gerechten.

planten

Neem de muur mee in de botanische look:

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de muur een lichte kleur groen te schilderen. Kies voor een kalkverf die een natuurlijke en matte look heeft of je kun kiezen voor een wat meer uitgesproken muur met print. Er is waanzinnig veel mooi botanisch behang te vinden. Je kunt het zo bont maken als je het zelf zou willen en zo kun je zelfs de meest basic keuken helemaal omtoveren tot een verrassende ruimte.

botanische muur

Creëer meer ruimte:

Heb je geen ruimte meer op het aanrecht of op planken om wat plantjes neer te zetten? Zet een trolley of een mooie stellingkast neer. Op die manier heb je meer ruimte om ook mooie kookboeken, schalen en nog meer planten neer te zetten.

Je kunt ook kijken naar een metalen constructie boven je werkblad of eiland. Door een metalen rek aan het plafond te bevestigen creëer je meer ruimte om planten neer te zetten. Tevens is het heel sfeervol als de planten wat hangen en de ruimte tussen het plafond en het werkblad een beetje breken.

planten hangen

Natuurlijke materialen:

Het is mooi om de planten te combineren met natuurlijke/natuurlijk ogende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, marmer, terrazzo, natuurstenen elementen. Dit kun je natuurlijk doen door te kiezen voor een heel mooi werkblad, maar je kunt ook kiezen om decoratie te kopen in die materialen en te gaan voor natuurlijke tinten als taupe, beige, grijs, groen, terracotta etc.

natuurlijk botanisch

Details:

Wat erg mooi kan zijn als je zoveel natuurlijke tinten, materialen en planten in huis hebt, is een blikvanger van een glanzend materiaal zoals koper, messing of goudkleurig. Dit geeft net een beetje een chique tintje aan het natuurlijke geheel.

Nog meer leuke details kun je in het geheel verwerken door in plaats van potjes, de plantjes in kopjes en ander soort servies te zetten. Het geeft een beetje een huiselijke en knusse sfeer. Zo kun je allemaal pareltjes scoren op rommelmarkten, marktplaats of bij de kringloopwinkel. Op die manier heb jij voor een klein prijsje een heel unieke keuken.

botanische pareltjes

Je keuken opleuken kan dus al heel makkelijk voor een klein budget. Wat ook mogelijk is, is om de fronten van de keuken te vervangen. Op die manier pas je de keuken nog net wat meer aan, maar dan heb je voor je ook wel een compleet nieuwe look. 


Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms en laat je verrassen door de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Meer inspiratie? Lees ook:
– Alles over de groene keuken
De shaker keuken is een mooie basis met wat minimale detaillering.
– Alle keukentrends van 2020.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest