088 0101 200 [email protected]

Groen is een kleur die ons vaak doet denken aan gras, natuur, bomen en gezondheid. Behalve dat, is groen ook een kleur die heel rustgevend werkt en heel gemakkelijk te combineren is. We zien deze kleur steeds vaker terug in verschillende interieurs en dus ook in de keuken. Groen was al een trend, maar dat blijft hij ook nog zeker. De groene keuken is dan ook een waanzinnig goede keuze als je iets anders zou willen dan wit, zwart of grijs. Hoe je groen moet stylen? Wij helpen je graag een eindje op weg.

De Natuurlijke Keuken

Door een lichtgroene keuken te combineren met een houten of een marmer-look werkblad en andere natuurlijke materialen, creëer je al snel een hele mooie rustgevende en vooral een heel natuurlijk look. Deze variant is prachtig met een houten vloer en misschien zelfs wat mat zwarte elementen zoals een gun metal zwarte graan en een zwarte gootsteen.

Natuurlijk groene keuken

Hoe je de keuken verder kan stylen? Een mooie houten tafel past echt geweldig bij de natuurlijke uitstraling van deze keuken. Maar ook mooie accessoires maken de keuken helemaal af. Wat heel goed past in deze sfeer zijn bijvoorbeeld tweedehands pareltjes als spatel potten of een waanzinnig mooie gietijzeren vintage (look) pan op het fornuis. 

De Urban Jungle keuken

Een salie groene keuken heeft, zoals de naam al zegt, een heel natuurlijk groene kleur. Maar je kan de natuur nog veel meer in huis halen door de keuken te voorzien van wat groen en leven. Zet planten in de keuken om je keuken tot een ware urban jungle te maken. Heerlijk rustgevend en hartstikke gezellig! Daarbij kunnen planten ook heel goed van pas komen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan plantjes als munt, basilicum en bieslook.

De Botanische groene keuken

Voeg mooie planken toe aan de keuken waar je potjes met planten op kwijt kunt. Op die manier lever je geen werkruimte in, maar geniet je toch van groen. Daarbij kan je ook nog kiezen voor verschillende potten, waardoor de keuken een heel persoonlijke stijl krijgt. Een heerlijke bos bloemen op tafel maakt het natuurlijk helemaal af. Wil je wel een botanische keuken, maar heb je geen groene vingers? Dan zijn kunstplanten misschien een heel goede optie!

De Trendy Groene Keuken

Houd je van iets gewaagder? Ga dan voor een donkergroene keuken met goud of koperen details.  Er zijn tegenwoordig waanzinnig mooie goud en koperkleurige kranen die de keuken een hele moderne look geven. Behalve dat donkergroen met goud of koper heel stijlvol is, is het ook ongelofelijk knus.

Donker groene keukens

Velour stoelen om de eettafel en kaarsen maken deze trendy groene keuken tot een heel warm geheel waar je heerlijk om de keukentafel van de gezellige sfeer kan genieten. Speel vooral met matte en glanzende elementen en materialen om een wat luxer effect te krijgen. Een mooie ruwe bakstenen muur is ook fantastisch en roept wat nostalgisch op. Deze sfeervolle keuken leent zich dan ook goed voor avondjes tafelen met vrienden en familie. 

De Keuze Voor Een Groene Keuken

Je kunt deze bovenstaande looks combineren met jouw favoriete stijl keuken. Landelijk, modern, minimalistisch? Iedere keuken leent zich uitstekend voor een groene kleur. De groene keuken heeft ons hart gestolen. Ben jij ook enthousiast? Kijk hier voor meer informatie over groene keukens.

Wil je wel heel graag van die groene keukenkastjes, maar is je keuken nog te goed om hem te vervangen? Dan is het ook heel goed mogelijk om de fronten (kastdeurtjes en lades) te vervangen voor een groen exemplaar. Er is heel veel mogelijk op het gebied van keukenrenovatie. Wil je daar graag meer informatie over? Kijk dan hier of maak een afspraak bij een van onze showrooms.

Eerder verschenen

– We schreven al eerder een blog over de groene keukens. Heb je die gemist of wil je hem gewoon nog eens lezen? Klik dan hier.
– Benieuwd naar alle trends van komend jaar? Lees daar alles over in onze blog over de keukentrends van 2020.
– Lees hier hoe je ook je spoelbakken prachtig kan matchen met de look van de keuken.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest