088 0101 200 [email protected]

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je iets anders dan een witte of zwarte keuken? Het was al een populaire kleur voor op de muur, maar nu ook een opkomende trend in de keukenwereld: de greige keuken. Een kleur waar je veel kanten mee op kunt en dat laten wij je graag zien in deze blog.

 

Wat is greige?

De kleur greige is een combinatie van lichtgrijs en beige. Deze kleur geeft veel warmte aan je interieur. Greige varieert van een redelijk lichte kleur tot een donkerdere kleur en lijkt op de kleur taupe. Greige is een prachtige kleur als basis in huis. Op de muren, materiaal van grote meubels, maar ook als kleur van de keuken. Het is namelijk een rustige en warme kleur, wat maakt dat je deze eigenlijk perfect kunt combineren met alle interieurstijlen.

 

de greige keuken - kleurstalen in de kleur greige wat een combinatie is van lichtgrijs en beige

 

Kleurtonen greige

Greige heeft verschillende kleurtonen. Afhankelijk waarmee je de kleur combineert zal greige een gelige, een grijze of een lila gloed hebben. Dat maakt dat greige eigenlijk goed te combineren is. Zo combineert greige heel goed met mosterd kleuren, grijze kleuren en zelfs paarse kleuren. Maar ook lichte tinten als een pastelkleur of wit matchen goed met greige. Hou er rekening mee dat wanneer je een greige keuken wilt, je de kleur greige kiest met de ondertoon die je het mooiste vindt. Ook lichtinval in huis is een belangrijk aandachtspunt.

 

 

De greige keuken

Kies je voor een greige kleur keuken? Dan kun je dat best goed combineren met verschillende soorten keukenbladen. Denk bijvoorbeeld aan een marmer werkblad, een natuursteen (look) werkblad, een houten of houtlook werkblad of juist een zwart werkblad. Wat ook heel mooi is, is ton-sur-ton. Een greige kleur die uit dezelfde kleurlijn komt zodat de kleuren haarfijn matchen, maar toch net anders is dan de kleur van de keukenkastjes. De greige keuken is neutraal van kleur en daardoor komen deze kleuren heel goed tot hun recht.

Wat je ook kunt doen is een (korte) wand mee schilderen in dezelfde kleur als de keukenkastjes. Zo creëer je een hele rustige basis in de keuken. Ben je niet van de natuurlijke kleuren? Dan kun je greige ook heel goed combineren met uitgesproken kleuren zoals mosterdgeel of paars.

 

de greige keuken

 

Greige keuken: Perfecte match met alle woonstijlen

Je kunt veel kanten op met de kleur greige en daarom past het bij vrijwel iedere woonstijl. Van modern en greeploos tot een landelijke keuken, het is allemaal mogelijk in deze verrassende kleur.

de greige keuken

de greige keuken

de greige keuken

 

Je kunt heel veel kanten op met greige en daarom past het al snel bij bijna ieder interieur. Ben jij benieuwd welke greige kleur keukens er zijn en of wij de perfecte keuken voor jou hebben? Kom dan langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest