088 0101 200 [email protected]

Gekleurde keukens zien we al een tijd veel voorbij komen en zo dus ook blauwe keukens. Er zijn ongelofelijk veel verschillende kleuren blauw en dus is er vast wel iets wat jij ook mooi zal vinden als je geïnteresseerd bent in gekleurde keukens. Een blauwe keuken is prachtig als je het ons vraagt en kan erg chique ogen.

De kleur blauw

De kleur blauw komt in vele tinten, denk bijvoorbeeld aan lavendelblauw, koningsblauw, hemelsblauw, inktblauw, babyblauw, ijsblauw en ga zo maar door. De kleur blauw associeren we vaak met water en lucht. Twee elementen die zorgen voor rust. Het is ook daarom dat de kleur een goede keuze is voor het interieur. Door voor een iets wat donkere tint te gaan krijg je dat knusse gevoel, maar de blauwe tint oogt minder hard van een zwarte keuken.
lichtblauwe keuken

Combinaties

Blauw is waanzinnig mooi te combineren met zwart, wit, grijs en zand tonen. Deze combinatie zorgt voor een tijdloos en rustig interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten vloer en een marmer(look) blad. Maar ook betonnen vloeren en giet vloeren matchen prachtig met blauw. Een blauwe keuken is gemakkelijk te combineren en maakt snel dat het een echte blikvanger zal worden in het huis.
blauwe keuken klassiek

Details in een blauwe keuken

Kies je voor blauw, dan is het wellicht ook leuk om eens na te denken over de details als de kraan, handgrepen, lampen en andere elementen. Kies bijvoorbeeld voor een blauw of gun-metal (zwarte) kraan. Dit kan enorm chique staan en het ook tevens een heel moderne twist geven. Kies je bijvoorbeeld voor een goudkleurige kraan, dan is het ook waanzinnig mooi om de handgrepen en de lampen daarop af te stemmen. Op deze manier krijg je een mooi geheel.
details blauw

Keukenstijlen in het blauw

De kleur blauw is te vinden in vrijwel elke stijl. Zo kun je gaan voor een landelijke keuken in het blauw, een hoogglans blauwe keuken met grepen of een matte greeploze blauwe keuken. Er is werkelijk een blauwe keuken voor iedereen. Ben jij ook benieuwd geworden naar de blauwe keuken? Kom dan gerust eens langs bij een van onze showrooms of maak alvast een afspraak zodat we je meteen van advies kunnen voorzien.
modern blauw

Benieuwd naar andere kleuren voor je keuken? Lees dan:
Groene keukens zijn ook heel gaaf.
Grijze keukens kunnen de gilde middenweg zijn tussen basic en kleur.
Zwarte keukens zijn ook helemaal een trend!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest