088 0101 200 [email protected]

Tegenwoordig zien we steeds meer verschillende soorten achterwanden in de keuken. Maak jij van jouw keuken een echte eyecatcher met een unieke achterwand? Wij lichten enkele opties voor je uit.

 

Opties achterwanden

 

Tegels

Je kunt met tegels eigenlijk alle kanten op. Een simpele witte tegel, een grote tegel of tegels in de vorm van een hexagoon of betegel de muur met langwerpige tegels in een visgraatmotief. Of geef de keuken kleur met Portugese tegels.

 

achterwanden

 

Aanrechtblad doortrekken

Voor een hele chique uitstraling kun je ervoor kiezen om het materiaal van het aanrechtblad door te laten lopen op de achterwand. Bijvoorbeeld met een composiet of kunststof aanrechtblad.

 

achterwanden

 

Steen(look)

Hou je van robuust en stoer? Wat dacht je van een bakstenen muur of de look van een bakstenen muur? Ook natuursteen of old stone kunnen een prachtig effect geven in je keuken.

 

achterwanden

 

Fotoprint

Met een fotoprint kun je ook veel kanten op. Haal in huis waar je van houdt. De zee? Bossen? Een eigen print die je gelukkig maakt? Geniet ook in de keuken van je favoriete plek met een fotoprint achtergrond. Onthoud alleen wel dat de achterwand bestand hoort te zijn tegen hitte, vocht en meer.

 

achterwanden

 

Muurverf of behang

Een frisse kleur in de keuken of liever gewoon een witte strakke muur? Verf in de keuken is ook een optie. Ga wel voor schrobvaste verf, zodat je de kookspetters gemakkelijk kunt verwijderen. Voor extra bescherming kun je een speciale lak of coating aanbrengen.

 

achterwanden

 

Behang in een keuken? Het kan! Het voordeel van behang is dat het relatief goedkoop is en dat als je erop uitgekeken bent je dit vrij gemakkelijk kan vervangen. Het nadeel is dat het behang kwetsbaar blijft op de naden. Ga in de keuken voor behangen die behandeld zijn tegen vocht en geschikt zijn voor de keuken en/of badkamer voor het beste resultaat.

 

Glas

Glas geeft een strakke en luxe uitstraling aan de keuken en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo heb je blank glas, maar ook gekleurd glas. Glas is gemakkelijk schoon te maken, maar wanneer je het niet netjes bijhoudt zijn vetvlekken zichtbaar.

 

RVS

RVS achterwanden worden vaak gebruikt achter kooktoestellen om zo kookspetters goed op te kunnen vangen. RVS is namelijk gemakkelijk schoon te houden.

 

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe achterwand of een hele nieuwe keuken? Laat je inspireren en maak een afspraak.

 

 

Op zoek naar meer inspiratie voor in de keuken? Lees dan deze artikelen:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest