088 0101 200 [email protected]

De keuken is het hart van het huis en daar wil je natuurlijk ook lekker kunnen zitten. Een tafel en stoelen zijn dan uiteraard niet te missen in een woonkeuken, maar wat voor opties heb je allemaal? We nemen de meubels in de keuken met je door in deze blog.

De eettafel

Eettafels komen in alle soorten en maten. Er is dus werkelijk voor iedere keuken wel iets te vinden. De meeste mensen zullen al snel kiezen voor een vierkanten of een rechthoekig exemplaar. Maar weet je dat een ovalen of ronde tafel ook heel mooi en fijn kan zijn. Daarbij is een tafel met een rondere vorm ook gezelliger als je met een aantal mensen om tafel zit en het heeft geen hoeken waar kinderen zich hard aan kunnen stoten.

eettafel met zwarte stoelen

Je kunt natuurlijk voor een houten tafel gaan, want dat maakt de ruimte gezelliger/knusser en zijn er van een lichte kleur tot aan een donkere tint. Liever een ander materiaal? Denk eens na over een mooi marmeren blad of een effen kleur zoals een wit, grijs of zwart blad met misschien wel mooie metalen industriële poten?

Stoelen

Stoelen zijn er in ook zoveel verschillende varianten als je je kunt bedenken. Stof, leer, hout, metaal of kunststof… je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Zit je graag langer aan de eettafel, dan is het misschien fijn als de stoel armleuningen heeft, zodat je niet altijd je armen op de tafel hoeft te leggen. Ook kun je kiezen voor eetkamerstoelen op wielen, dan kan je gemakkelijk de stoel aanschuiven. Wil je een speels effect toevoegen aan de keuken dan kun je ook een aantal stoelen met elkaar mixen en matchen.

verschillende stoelen

Een bank

Wat ook een heel gezellige optie is voor een meubel in de keuken, is een bank aan de eettafel, zoals in de bovenste afbeelding van dit artikel te zien is. Het staat net wat anders dan we gewend zijn, maar het is een heel gezellige optie die in veel gevallen ook ruimte biedt aan meer mensen dan dat een aantal stoelen doen. Je hebt banken van stof met een rugleuning of een eenvoudig exemplaar met enkel een zitvlak. Het is maar net wat jij het fijnste vind. Een bank zonder rugleuning maakt het gemakkelijk voor iemand in het midden om er nog even tussenuit te komen, bij een bank met een rugleuning kan dat niet. Wel biedt een rugleuning net wat meer zitcomfort.

Barkrukken

Heb je een bar in de keuken of een zitplek aan je aanrecht? Dan zijn mooie barkrukken natuurlijk een must. Zorg dat de krukken mooi matchen met je keuken en wellicht ook met de stoelen en de eettafel die zich in de buurt van de keuken bevinden. Hierdoor krijg je meer eenheid in de ruimte. Heb je meerdere krukken nodig? Dan kun je natuurlijk net als de stoelen mixen en matchen. Zorg er alleen wel voor dat de eetkamerstoelen in dat geval allemaal hetzelfde zijn, anders wordt het zo een rommeltje aan meubels.

Ook in barkrukken heb je veel keuzes. Zo kun je kiezen voor met of zonder rugleuning? Of krukken die je kunt aanpassen in hoogte door ze bijvoorbeeld te draaien. Ook met het materiaal kun je allen kanten op.. van hout, tot plastic, tot metaal.

Match je meubels

Natuurlijk heb je heel veel opties, maar het is wel fijn als alles een beetje bij elkaar past. Eenheid zorgt voor rust in het interieur. Toch kan je natuurlijk altijd een beetje speels zijn in je keuzes door te kiezen voor combinaties die wat verrassend zijn, maar wel heel goed matchen. Kies bijvoorbeeld voor twee verschillende kleuren voor de eetkamerstoelen of voor verschillende modellen van het zelfde materiaal of met een zelfde vorm. Wees creatief en maak het eigen. Je hoeft niet alles splinter nieuw te kopen, maar je kunt ook zeker pareltjes vinden op tweedehands webshops, rommelmarkten en bij de kringloop!

zwarte stoeltjes

 

Misschien wil jij wel veel meer aanpakken dan enkel de meubels in de keuken. Ben jij benieuwd naar jouw droomkeuken? Ga met onze specialisten aan tafel om te kijken wat de opties zijn en hoe die droomkeuken er dan uit zou zien. Hoe dat kan? Maak hier een afspraak.

 

Meer inspiratie?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest