088 0101 200 [email protected]

De keuken is het hart van het huis en verdient het daarom om een sfeervolle ruimte te zijn. Hoe maak je de keuken nou zo gezellig? Wij hebben wat keuken ideeën en tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen het geheel nog wat op te leuken. Lees dus snel verder en ga daarna zelf aan de slag.

1. Een goede basis

Natuurlijk kun je een keuken houden zoals deze is, maar als de basis je een doorn in het oog is, dan ga je daar met wat gezellige accessoires waarschijnlijk niet heel veel mee oplossen. Een goede basis is daarom het juiste startpunt. Je kunt er ook voor kiezen om enkel het werkblad of de frontjes te veranderen door te kiezen voor een (kleine) keukenrenovatie of door de fronten te voorzien van een likje verf. Liever een hele nieuwe keuken? Dan kun je ook een hoop besparen als je voor een keuken uit voorraad kiest. Een nieuwe keuken hoeft dus helemaal niet de hoofdprijs te kosten, maar kan ook voor een heel gunstige prijs.

2. Investeer in mooie opbergers

Is de basis van de keuken goed? Dan kun je op zoek naar mooie opbergers voor in de keuken. Denk dan aan leuke potten, bakken en trommels. Op deze manier is je decoratie ook meteen praktisch en dat is wel zo handig in een keuken.

3. Mooie accessoires (weegschaal, waterkoker, theedoeken)

Door leuke accessoires neer te zetten als een mooie weegschaal of een design waterkoker geef je de keuken al net wat meer eigenheid. Ook theedoeken en handdoeken kunnen wat toevoegen. Kies daarom een kleur of een kleurcombinatie om je accessoires een beetje te matchen. Dat maakt dat de keuken meer als een geheel zal ogen.

goud

4. Stal je servies uit

Heb je een heel mooi servies? Dan kun je dat natuurlijk ook een mooi plekje geven waar het gezien mag worden. Op deze manier maak je gebruik van de spullen die je al in huis hebt om je keuken te decoreren. Tevens is de decoratie ook nog eens heel erg praktisch. Wat wil je nog meer?

5. Plantjes en bloemen in de keuken

We schreven al eerder over de botanische keuken. Door gebruik te maken van planten en bloemen kun je de keuken wat meer laten leven en er een heel gezellige en knusse ruimte van maken. Tevens kun je ook heel goed plantjes neerzetten zoals de basilicum en muntplant. Dan heb je ook nog wat uit eigen keuken, om je eten nog lekkerder mee te maken.

plantjes Nolte

6. Opbergen is niet altijd nodig

Opbergen van ingrediënten is niet altijd nodig. Het kan heel mooi zijn om een goede fles olijfolie of wat potjes met kruiden in het zicht te laten staan. Maar ook een mooie snijplank of meerdere snijplanken kunnen de keuken wat meer eigenheid geven.

keuken interieur

7. Kies een mooie prullenbak

Heb je geen ingebouwde prullenbak? Kies dan voor een mooi exemplaar om je keuken die eigen touch te geven. Er zijn waanzinnige modellen te koop… van retro naar moderne varianten waarin je zelfs je afval goed kunt scheiden.

Hoeft niet nieuw, maar vind pareltjes op marktplaats of bij de kringloopwinkel. Dit is een budgetvriendelijke manier, maar kan ook maken dat je veel uniekere dingen vind die misschien niet eens meer verkocht worden.

Is de basis nog niet helemaal naar wens? Dan kun je natuurlijk gerust langs komen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. We kunnen een vergelijk maken tussen renovatie en een nieuwe keuken. Ben je benieuwd? Kom dan langs bij een van onze showrooms of maak alvast een afspraak door hier te klikken.

Meer inspiratie? Bekijk dan:
– Hoe je je keuken tot een botanische keuken maakt lees je hier.
– Wil jij je keuken renoveren? Zie hier onze 5 tips.
– Alle keukentrends van 2020 op een rijtje.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest