088 0101 200 [email protected]

We naderen alweer een nieuw jaar en dat is een mooi moment om te kijken naar wat er allemaal te zien zal zijn op het gebeid van keukentrends in 2021. Wij hebben een mooie samenvatting gemaakt van wat je kunt verwachten. Misschien zit er wel iets moois voor jou tussen? Lees snel verder en laat je inspireren door al die nieuwe ideeën voor 2021.

Messing en metallic

We zagen al een tijdje de messing spoelbakken en kranen voorbij komen, maar dit jaar nemen we ook de fronten van de keuken mee. Steeds vaker is het mogelijk om te kiezen voor een metallic look front. Je kunt het dus zo subtiel of extreem maken als dat jij wilt. Het is in ieder geval helemaal volgens de trend van 2021!
TRENDS 2021

Zwarte keukens

Een keuken in de kleur zwart was al een tijd een trend en deze gaat nog even mee. Ook dit jaar is de zwarte keuken weer een geweldig goede en trendy keuze die de omgeving direct heel stijlvol maakt. Je kunt voor veel soorten zwart gaan. Van matzwart tot hoogglans tot hout. Het is maar net wat bij jouw wensen aansluit.

TRENDS 20214

Kleur

Naast zwart zijn ook de pasteltinten en primaire kleuren hip, hipper, hipst in 2021. Leef he uit met het bekende kleurenpalet van Mondriaan of ga voor iets subtielere tinten als poederroze en mintgroen. Wat ook prachtig is, is om een primaire kleur als accentkleur te gebruiken en deze te combineren met pasteltinten. Wees niet bang om kleur toe te voegen aan je interieur en geef jouw woonruimte die unieke look.

TRENDS 20215

Marmer

Dit materiaal is eigenlijk al jaren niet weg te denken in de keuken en ook dit jaar is marmer weer een van de trends die we graag zien in de keuken. Ga dus voor een mooi marmer(look) werkblad of een marmeren eettafel in je keuken! Je hoeft niet altijd te kiezen voor echt marmer, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een keramiek, composiet of kunststof met een marmer print. Wil je je huidige keuken in deze trend steken? Dan kun je ook op jacht naar marmeren accessoires zoals snijplanken, zeepbakjes, enz.

De keuken, het hart van het huis

Gezellig samen komen in de keuken om de dag te bespreken, samen te kokkerellen of gewoon heerlijk te eten. In veel woningen maakt de keuken deel uit van de grote leefomgeving en dat maakt dat de keuken veel meer is dan de plek waar je enkel eten kookt. Het is daarom ook het mooiste als je keuken past bij de rest van het interieur.

Hoog, hoger, hoogst

De keuken mag dit jaar de hoogte in. Ieder stukje van de muur mar goed benut worden en dat is heerlijk als je veel kookspullen hebt of veel voorraad. Daarnaast geeft de combinatie van hoge kasten en dunne werkbladen meer hoogte en daardoor dus een heel ruimtelijk gevoel. Een win-win situatie dus, meer opbergruimte en meer hoogte!

TRENDS 20216

Mid-century design (1945-1969)

Warme houtsoorten zoals een donker eiken of noten zijn bij deze stijl een heel veel voorkomend materiaal en echt een keukentrend in 2021. De houten keuken in deze iets donkere houtsoorten zijn typisch voor deze designstijl. Je combineert de houten fronten met een minimalistische, langwerpige greep om de complete look te creëren. Zorg dat de schepre lijnen vervangen worden voor zachtere lijnen door ze bijvoorbeeld af te ronden.

TRENDS 20213

Comfortabel en duurzaam

Op het gebied van apparatuur zien we alles apparaten zuiniger maar ook zeker slimmer worden. Ovens die vanaf een afstand bestuurd kunnen worden en koelkasten die met je mee denken. Dit maakt dus niet alleen die energierekening wat rooskleuriger, maar ook je leven erg comfortabel!

Lichtplan maken

Licht is zo belangrijk in huis en ook zeker in de keuken. Met een goed lichtplan zorg je er dan ook voor dat er voldoende licht is om sfeer te creëren, maar ook om met goed zicht te kunnen werken. Je kunt kiezen voor spots om speciale punten uit te lichten en goede verlichting boven het werkblad, maar je kunt ook kiezen voor spots die je met een app bestuurt. Op deze manier kan je warm licht aan zetten voor sfeer en het licht veranderen naar helder wit om goed zicht te hebben op het werkblad. 

Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren met de nieuwe keukentrends van 2021. Misschien is het in het nieuwe jaar wel echt tijd geworden voor die droomkeuken. Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? Kom dan langs bij een van onze twee showrooms of maak hier een afspraak zodat we direct aan tafel kunnen om jouw vragen te beantwoorden. 

Meer lezen?
– Alle tips om jouw droomkeuken te kunnen vinden lees je hier.
– Ook met een beetje decoratie knapt je keuken al een eind op.
– 8 tips om de perfecte bijkeuken te kiezen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest