088 0101 200 [email protected]

Je wilt graag een nieuwe keuken en hebt besloten om goed voorbereid op pad te gaan. Wat is echter een goede voorbereiding? Waar heb je nu echt wat aan in de zoektocht naar jouw nieuwe droomkeuken? We nemen het met je door en misschien brengen we je nog op ideeën. Het is in ieder geval een erg leuke zoektocht naar de perfecte match. Neem de tijd om te zoeken naar die droomkeuken.

Moodboard

Het gemakkelijkste is om te beginnen met het zoeken van inspiratie. Wat vind je nu eigenlijk allemaal mooi? Wees hierin in het begin niet te kieskeurig. Een goede manier om inspiratie op te doen is door te kijken op Pinterest, Instagram of om interieurmagazines te bekijken. Denk hierbij niet direct in mooi of lelijk, want ook een keuken die niet helemaal jouw stijl is kan waanzinnig leuke of handige details hebben die je wel weer zou willen in jouw droomkeuken. Verzamel al het beeldmateriaal. Op Pinterest kun je dit heel gemakkelijk doen door alles in 1 mapje op te slaan.

pinterest droomkeuken

Kleurenstalen

Verzamel kleurstalen of materiaalstalen. Zou je graag de vloer willen behouden of heb je al een keuze gemaakt voor een nieuwe vloer? Kijk dan of je misschien een stukje van het materiaal van de vloer mee kunt nemen of heb je misschien een (kleur)staaltje wat goed overeen komt met de vloer? Heb je nog meer kleuren in huis die je zo wilt houden? Dan kun je ook daar de kleuren van meenemen (aan de hand van kleurstaatjes). Misschien heb je zelfs al een idee van de kleur van de nieuwe keuken? Ook daar kun je kleurstalen van meenemen, zo heeft de adviseur ook meteen een helder beeld van wat jij in gedachten hebt.

Tip: Ga eens langs de bouwmarkt en neem daar wat kleuren mee uit de wand bij de verfafdeling. Op deze manier kun je goed gaan puzzelen thuis met wat wel en niet goed zou passen in jouw interieur.

kleurstalen droomkeuken

Afmetingen Ruimte

Ga je kijken voor een nieuwe keuken, dan is het handig om te weten wat de afmetingen van de ruimte zijn waarin je de keuken zou willen hebben. De afmetingen en de vorm van de ruimte kunnen bepalend zijn voor de opstelling. Zo is er vaak wat meer ruimte nodig voor een eiland, maar kunnen smalle ruimtes weer prachtig zijn voor een parallelkeuken. Neem dus altijd de maten op van de ruimte (lengte, breedte, hoogte) of neem een bouwtekening van het huis mee.

Opstelling

Zoals we al benoemde is niet iedere ruimte geschikt voor iedere opstelling. Staar je dus niet altijd blind op een specifieke opstelling die je vanaf een voorbeeld hebt gezien, maar ga voor de beste match met de ruimte. Je kunt prima elementen van jouw inspiratiebeeld en moodboard implementeren in de nieuwe keuken, maar maak het ook een beetje jouw eigen project. Het is immers jouw droomkeuken en jij moet daar lekker in kunnen werken en optimaal van gaan genieten.

Ben je er helemaal klaar voor en wil jij graag met iemand om de tafel om te kijken of die keuken zoals jij hem in gedachten hebt te verwezenlijken is? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij een van onze twee showrooms. Ook hier kun je nog veel meer inspiratie op doen. Wil je direct aan tafel om advies te krijgen? Maak dan hier een afspraak.

Lees meer:
Een eilandkeuken, gaat dat wel passen in jouw huis?
– Wat is nu de ideale indeling van een keuken?
– En wat kost zo een nieuwe keuken dan?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest