088 0101 200 [email protected]

Je wilt heel graag een nieuwe keuken en vraagt je misschien af; zal het passen, zo een mooie eilandkeuken? Wij nemen je in deze blog mee langs alle punten waar je rekening mee moet houden als je kiest voor zo een eiland. Lees vooral verder en kom er achter of een eilandkeuken een geschikte droomkeuken is voor jou en jouw huis.

Waarom is een eilandkeuken favoriet?

Tegenwoordig is het een wens van veel mensen om de keuken en het woongedeelte aan elkaar te koppelen of om van de keuken in ieder geval een heel fijne en sociale leefomgeving te maken. Om die reden is een eilandkeuken dan ook vaak een perfecte match. Door het eiland sta je niet altijd met je rug naar de rest van de ruimte toe, maar kijk je de ruimte in en dat is veel gezelliger. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld zitruimte aan het eiland te maken. Zo kunnen er mensen zitten aan het zelfde vlak waar jij aan het koken bent. Dat de keuken ook een heel sociale ruimte is en echt bij de woonkamer hoort is dan ook een heel moderne gedachten.

zwarte eilandkeuken

Wanneer past een eilandkeuken?

Om een eiland te plaatsen heb je de ruimte nodig. Wees daarom ook realistisch in je plannen. Je wilt immers om het eiland heen kunnen lopen en de ruimte hebben om kastjes te openen. Als je niet genoeg ruimte over zult houden, zal je ontdekken dat het eiland eigenlijk vooral heel erg in de weg staat. Minimaal een meter rondom het eiland is daarom ook wel echt nodig om het meeste plezier aan een eilandkeuken te beleven. Een eiland past vooral goed in een open keuken of in een grote ruimte.

roest bruin eiland

Kookeiland of spoeleiland?

Wanneer je kiest voor een eilandkeuken kun je verschillende dingen kiezen. Zo kun je gaan voor een kookeiland of voor een spoeleiland. Een kookeiland refereert naar het losse deel (het eiland) waarop je enkel een kookplaat zult vinden en een spoeleiland is waar op het losse deel de kraan en spoelbak zitten. Natuurlijk zou je ook beiden onderdelen op een eiland kunnen plaatsen. Het is maar net wat het beste past in het ontwerp voor jouw droomkeuken.

houten eiland

Ben jij benieuwd of we jouw droomkeuken met, of zonder, eiland kunnen ontwerpen en verwezenlijken? Kom dan langs bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct aan tafel om je ideeën te bespreken? Maak dan hier een afspraak.

Lees ook:
– 5 voordelen van een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem.
– De ideale indeling van de keuken
– Wat kost een nieuwe keuken?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest