088 0101 200 [email protected]

Om optimaal van een keuken te kunnen genieten is het fijn als de indeling hiervan ook optimaal is. Hoe dat precies werkt leggen we je graag uit in deze blog en daarbij zullen we je ook direct meer uitleggen over de verschillende opstellingen. Op deze manier ga jij voorbereid op zoek naar een nieuwe keuken en zul jij beter kunnen bepalen hoe jouw droomkeuken eruit zal zien.

Verschillende opstellingen

Een keuken kun je natuurlijk in verschillende vormen en maten vinden. Zo bestaan er onder andere eilandkeukens, hoekkeukens en parallel keukens. De keuze valt of staat ook voor een deel met de indeling van jouw woning. Niet iedere ruimte is geschikt voor een eilandkeuken, maar misschien past in die ruimte wel weer net een prachtige rechte keuken. Wel kunnen we de ideale indeling van de keuken in iedere opstelling creëren.

Hoekkeuken/L-Keuken (de naam zegt het al. Deze keuken is gevormd in een hoek of ook wel in de vorm van de letter L. Deze keuken komen we veel tegen. Op deze manier benut je ook meteen een hoek van de ruimte als nuttige extra werkruimte.)
Eilandkeuken (De eilandkeuken is de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Dit omdat vaak de woonlaag tot 1 grote ruimte is omgetoverd. Door te kiezen voor een eiland kun je tijdens het koken de woonkamer in kijken en daardoor is er meer verbinding tussen de woonkamer en keuken.)
U-Keuken (Deze opstelling is gevormd in een U. Dit wil zeggen dat aan 3 zijdes aaneengesloten de keuken vormen. Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van de ruimte. Wel maakt deze opstelling de keuken vaak een stuk minder ruimtelijk.)
Parallel keuken (Een ruimtelijkere optie is de parallel keuken. Doordat deze keuken bestaat uit twee delen die tegenover elkaar staan geeft het een ruimtelijk en strak effect.)
Rechte keuken ( Deze keuken bestaat uit één recht keukenblok. Hoewel dit misschien niet als eerste in je op komt is het wel een prachtige keuze. Het doet vaak heel ruimtelijk en modern aan.
G-Keuken (Dit is een uitgebreide versie van de U-Keuken doordat er aan één uiteinde nog een werkblad geplaatst is. Hoewel het de keuken vaak niet echt ruimtelijker maakt heeft deze keuken wel heel veel extra werkruimte.)

De perfecte werkdriehoek

Dit heeft te maken met de juiste plaatsing van de spoelbak, kookplaat en de koelkast die een driehoek te vormen waarbij je zo efficiënt als mogelijk kunt werken in de keuken. Als je een rechte keuken hebt, dan is het natuurlijk niet mogelijk om een driehoek te vormen.

Wat het belangrijkste is, is de afstand tussen de kookplaat en de spoelbak. Deze afstand zul je het meeste afleggen wanneer je aan het koken bent en houd je daarom onder de twee meter. De koelkast zul je minder vaak nodig hebben en die afstand is daarom net wat minder belangrijk en kan wat verder zijn. Bij een ergonomische keuken zal de afstand in totaal tussen de 6 tot 8 meter liggen.

We hebben als voorbeeld wat van een ideale indeling van de keuken.

driehoek keuken

Ben jij benieuwd naar jouw droomkeuken met de ideale indeling? Laat je dan zeker adviseren door een van onze experts. Je kunt hiervoor langs komen bij een van de twee showrooms. Als je wilt kun je hier ook alvast een afspraak maken, dan zetten wij de koffie alvast voor je klaar.

Meer inspiratie? Lees dan:
– Alles over de trends van 2020.
– Liever een nieuwe bijkeuken voor meer ruimte? Laat je inspireren.
– Blauwe keukens zijn prachtig, Bekijk ze hier

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest