088 0101 200 [email protected]

Met een nieuw jaar komen nieuwe trends en zo staat er dus ook een hele hoop moois op ons te wachten voor 2020. Wij willen je daarom graag laten zien wat het nieuwe jaar in petto heeft op het gebied van keukens. Ben jij ook zo benieuwd naar de keukentrends van 2020?

In de afgelopen jaren is de levensstijl en de dynamiek van personen sterk veranderd en daarmee ook de huishoudens. Die veranderingen zijn vooral zichtbaar in hoe we tegenwoordig onze huizen indelen. De ruimtes zijn open en vloeien in elkaar over. Dit om het gevoel van samen zijn te vergroten, terwijl ieder gewoon zijn eigen ding doet. De keuken staat in het zicht en dat vraagt om een functioneel en tevens smaakvol ontwerp. Het is nu namelijk echt onderdeel van het interieur geworden. 

In de keukentrends voor 2020 is dat dan ook heel duidelijk te zien. De keuken is een pronkstuk geworden van het huis. Prachtig glanzende materialen als koper en messing komen terug in beeld en ook verwelkomen we de kleur groen. We zullen stuk voor stuk laten zien wat de trends zijn voor het jaar en hopen je een beetje te kunnen inspireren.

1. Metalen details als contrast

Wat opvallend vaak te zien is zijn koperen en messing (goud kleurige) afzuigkappen, kranen, spoelbakken en andere details in de keuken. Dit als tegenhanger van de koele materialen als marmer, andere steen soorten en beton. De warme tonen van het koper of messing zorgt ervoor dat er een interessant contrast ontstaat, maar ook geeft het een gezellige en warme sfeer.

keukentrends 2020 metal detail

2. Spelen met licht

Door licht boven, onder of in de kasten te plaatsen krijg je een speels effect en meer diepte in de keuken. Het zorgt tevens voor sfeer en maakt dat een heel strakke keuken al snel wat gezelliger en knusse aanvoelt, maar toch ook nog altijd die heel moderne uitstraling heeft en houd. LED verlichting is hiervoor ideaal. Lees hier alles over de mogelijkheden.

Keukentrend 2020 licht

3. Oven als centraal punt

De oven speelt een enorm grote rol in de keuken van 2020. Het is eigenlijk het middelpunt van deze locatie in het huis en mag dan ook duidelijk in het zicht staan. Denk bijvoorbeeld aan een oven op ooghoogte in het midden van je kastenwand. Nu is tegenwoordig ook de stoomoven een favoriet aparaat in de keuken. Een heel gezonde trend, omdat bijvoorbeeld de voedingsstoffen veel beter behouden blijven. Ook zijn er nog meer redenen om deze oven aan jouw nieuw keuken toe te voegen.

oven centraal in keuken keukentrends 2020

4. Groen

De kleur groen is de keukenkleur voor het nieuwe jaar. Het maakt niet uit welke tint groen je kiest. Van pastel groen tot aan donker groen, je zit goed met deze kleur. Groen is een rustgevende kleur en je hebt een tint voor iedereen. Bijvoorbeeld een grijs groene variant voor als je liever wat minder kleur in huis haalt of een smaragd groen om een statement te maken. Bekijk ook onze blog over de vele soorte groene keukens die wij voor je opzochten ter inspiratie.

groene keuken

5. Natuurlijke materialen

Marmer en hout zijn nog altijd helemaal hip. Wel vinden we meer bruin en zwart marmer terug in interieurs dit jaa, maar 1 ding is zeker… Marmer is een blijvertje. Daarnaast zit je ook nog altijd goed met andere steensoorten. Prachtig om dit dan ook te combineren met een ander materiaal, hout. Het contrast tussen een hard en zacht materiaal maakt dat het heel luxe oogt. Vind meer inspiratie in onze blog over houten keukens of marmer-look keukens.

natuurlijke materialen keukentrends van 2020

6. Slimme ruimtes

Wat we meer gaan zien zijn slim ingerichte huizen. Dit doordat de appartementen in de steden kleiner worden en vragen om een ruimte waar je kan eten, werken, slapen en vrienden uit kan nodigen. Voer de stijl van je keuken daarom door in het gehele interieur, want dat is heel goed mogelijk en ziet er ook nog eens heel strak uit of laat je inspireren door het appartement van Jack Chen.

slimme ruimtes keukentrends 2020

7. Donkere keukens blijven

Afgelopen jaar waren de donkere keukens erg in trek en die blijven nog even. Met name de zwarte variant is nog altijd favoriet. Mocht je dus niet weg zijn van groen, dan is misschien een zwarte keuken een mooie uitkomst. Wist je dat je bij Keukenwarenhuis.nl ook een zwarte keuken uit voorraad kan kopen? Zo heb je hem voordeling en snel in huis!

Dit waren de keukentrends van 2020. Houd ook vooral onze Instagram en Pinterest in de gaten voor meer inspiratie. Wij gaan namelijk de komende weken eens goed onze ogen open houden om jou te voorzien van nog meer inspirerende producten en indelingen. Je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om in onze showroom in Ter Aar of Dordrecht naar onze keukens te komen kijken.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest