088 0101 200 [email protected]

Ook je spoelbak kun je geweldig laten matchen met de rest van de keuken en met de kraan. Dat maakt het geheel helemaal compleet. Daarbij zorgt een mooi geheel voor een luxe uitstraling. Maar welke soort spoelbak past nu het beste bij jou (en je keuken). Het is handig om te weten welk soort materiaal geschikt voor je is en welke je beter links kunt laten liggen. Lees vooral verder om er meer over te weten te komen.

spoelbakken

Materialen voor spoelbakken

Je kunt spoelbakken vinden in heel veel verschillende materialen. Ieder materiaal heeft zo zijn voor en zijn nadelen en het is aan jou om te beslissen welke combinatie van eigenschappen goed samen gaat met hoe jij te werk gaat in de keuken. Wij hebben de verschillende materialen voor je op een rijtje gezet met de voor- en nadelen.

RVS
De meeste spoelbakken die we tegenwoordig voorbij zien komen zij van RVS gemaakt. Dit komt omdat het materiaal veel voordelen kent. Zo is het hard, hittebestendig en goed te reinigen. Inmiddels zijn RVS spoelbakken ook in andere kleuren dan zilverkleurig materiaal te verkrijgen. Zo heb je RVS spoelbakken in gun metal (zwart), goud en koper. Dat is prachtig in combinatie met een kraan in dezelfde kleur.

Keramiek
Dit materiaal is een mengsel van porselein en aardewerk die voorzien wordt van een harde glazuurlaag. Dit harde materiaal is krasbestendig, hittebestendig, hygiënisch en in veel kleuren te krijgen. Doordat het in verschillende kleuren gemaakt wordt is er altijd wel een exemplaar wat goed past in jouw keuken. Echter is keramiek wel gevoelig voor scheuren, barstjes en is het niet goed bestand tegen het vallen van zware voorwerpen.

Geëmailleerd plaatstaal
Deze spoelbak heeft een retro uitstraling. Echter is dit materiaal niet goed bestand tegen krassen. Wat wel een voordeel is, is dat het materiaal wel goed kan tegen extreme hitte en zuren. Een geëmailleerde plaatstalen spoelbak is te krijgen in ongelofelijk veel verschillende kleuren en motieven die tevens erg kleurvast zijn.

Kunststof
Deze spoelbakken zijn erg populair om de gunstige prijs en het feit dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Een kunststof spoelbak moet echter wel goed schoon gehouden worden om kalkresten tegen te gaan. In de jaren ’70 was dit een erg populair materiaal en tot op de dag van vandaag is het nog altijd te vinden in het assortiment. Naast dat ze voordelig zijn, kun je ze ook in veel verschillende soorten kleuren krijgen. Het is tevens een sterk, breuk-vast en duurzaam material, maar pas wel op voor krassen en met gekleurde vloeistoffen als wijn.

Graniet
Het ziet er prachtig uit, zo een spoelbak en een werkblad van het zelfde materiaal. Het heeft echt luxe uitstraling. Echter is dit een kostbare optie, die tevens niet de meest praktische is. Je moet namelijk erg oppassen met schoonmaakmiddelen en gekleurde en bijtende vloeistoffen. Natuursteen is een een vrij poreus materiaal wat bij verkeerd gebruik blijvende schade kan oplopen.

Verschillende vormen

Spoelbakken zijn in vele vormen en maten te verkrijgen. In dit geval is het maar net wat jouw wensen zijn. Een enkele spoelbak of een dubbele? Een strakke vierkante spoelbak met scherpe hoeken of juist een vierkante spoelbak met afgeronde hoeken? Of misschien heb je helemaal geen interesse in vierkant en ga je voor een beetje meer retro en dus een ronde variant?

spoelbakken3

Je kunt ook kiezen voor een spoelbar met een afdruipgedeelte. Dan heb je altijd een goede plek om even die schoongemaakte pannen af te laten druipen. Het staat ook wel een beetje retro en dat kan een erg leuke toevoeging zijn aan jouw keuken.

Kleuren spoelbakken

Spoelbakken kun je in heel veel kleuren krijgen. Van RVS en goud tot aan bruin en beige tinten. Echter bepaalt het materiaal van de spoelbak wel hoe groot de kleurenrange is waaruit je kunt kiezen. We schreven al eerder een artikel over gekleurde spoelbakken, lees die hier. Houd wel in gedachten dat een kleur niet de enige reden moet zijn dat je kiest voor een spoelbak, maar ook het gebruiksgemak is erg belangrijk.

spoelbakken2

 

Wil jij graag een nieuwe spoelbak? Of wellicht een geheel nieuwe keuken met zo een prachtig gecombineerde spoelbak? Daar helpen wij je heel graag mee. Ook nu onze showrooms gesloten zijn is het mogelijk om alvast de eerste stappen te zetten. Maak hier een afspraak voor een online gesprek met een van onze adviseurs. Natuurlijk ben je ook weer van harte welkom bij een van onze twee filialen wanneer we weer open mogen.

 

Meer lezen?

  • Koop je keuken online! Hoe dat kan lees je hier.
  • Zet de eerste stappen naar jouw droomkeuken met deze tips.
  • Denk zelf alvast na over de perfecte keukenindeling voor jou.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest