088 0101 200 [email protected]

Gekleurde spoelbakken zijn een echte keukentrend. Waar vroeger het grijze RVS de standaard was, komen er nu steeds meer kleurvariaties op de markt. Van diepzwart tot metallic goud, (bijna) alles is mogelijk!

Dankzij het grote aanbod aan diverse gekleurde spoelbakken kan je jouw spoelunit optimaal integreren in het ontwerp en de tinten van uw keuken en het keukenblad. Populaire merken zijn onder andere Reginox, Caressi en Franke.

In deze blogpost vertellen wij u iets meer over de momenteel verkrijgbare spoelbak tinten, en hoe ze in verschillende keukenstijlen te combineren zijn. Ook kan je rustig inspiratie opdoen met een selectie van divere voorbeelden. De keuze is reuze!

Gekleurde Spoelbakken

Je leest het al, de keuze is reuze. De gekleurde spoelbakken worden over het algemeen vervaardigd op basis van een RVS spoelbak, waar een speciale coating over wordt gestreken. De populairste tinten voor spoelbakken vallen in de volgende kleurcategorieën:

  • RVS
  • Wit
  • Zwarttinten
  • Bruintinten
  • Grijstinten
  • Metallic
  • Meerkleurig

RVS Spoelbakken

De koning der spoelbakuitvoeringen is natuurlijk de RVS spoelunit. Klassiek, stoer, en vooral erg duurzaam. Prachtig in RVS en industriële keukens. Of simpelweg als je niet van een kleurtje houdt. Tevens zijn de gekleurde varianten meestal op basis van een RVS spoelbak

RVS Spoelbak

Witte Spoelbakken

Witte spoelbakken ogen rustiek en chic. Prachtig in bijvoorbeeld een wit aanrechtblad, of een volledig witte keuken. Dankzij de witte binnenkant zie je wel elk vuiltje, maar dat komt de hygiëne extra ten goede. Witte spoelbakken zijn ook vaak als gootsteen (tussenbouw) verkrijgbaar, waardoor de spoelbak aan de voorkant van het aanrechtblad zichtbaar is.

Witte Spoelbak - Reginox

Zwarte Spoelbakken

De zwarte spoelbak staat stoer en krachtig. Plaats een zwarte spoelunit in een zwart of donker keukenblad voor een egaal en strak effect, of kies voor een speels contrast met een lichter aanrechtblad.

Houd je van een uniform en rustig kleurpalet? Combineer dan jouw zwarte spoelbak met een zwarte kraan voor een zeer chique en elegante uitstraling.

Metallic Spoelbak - Goud

Bruine Spoelbakken

Bruine spoelbakken komen in allerlei tinten, zoals champagne, beige, zand en koper. Deze aardse kleuren geven een rustgevend en kalme uitstraling aan de keuken.

Dankzij de verschillende tinten zijn deze spoelbakken in allerlei keukenstijlen te gebruiken en aan alle smaken aan te passen.

Bruine Spoelbak - Reginox

Grijze Spoelbakken

Lijkt misschien een beetje op de RVS spoelbak, maar is toch net iets anders. Dankzij de kleurencoatings zijn er nu namelijk meer grijstinten verkrijgbaar dan enkel het klassieke RVS. Je kunt kiezen voor een donkere of lichtere uitvoering, maar ook tussen matte en glinsterende afwerkingen.

Grijze Spoelbak

Metallic Spoelbakken

Metallic keukenaccessoires zijn een echte keukentrend, al zijn deze gedurfde kleuren niet voor iedereen weggeleged. De metallic spoelbakken zijn onder andere koper- en goudkleurig verkrijgbaar.

Combineer de metallic spoelbak met een bijpassende keukenkraan en uw keuken zal zeker een eye-catcher worden!

Metallic Spoelbak - Goud

Conclusie

Spoelbakken worden met een speciaal kleurtje het oogappeltje van jouw nieuwe keuken. Kies voor een kleur die lijkt op de keukendeurtjes en aanrechtblad voor een egale en rustige finish. Houd je juist van een fris accent? Dan is een contrasterende spoelbak ideaal.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest