088 0101 200 [email protected]

Wil je een gezondere leefstijl? Dan begin je eigenlijk altijd in je keuken: met gezonde voeding. Je moet er eigenlijk voor zorgen dat je altijd de juiste producten in huis hebt en daarmee de juiste omgeving creëert. Wij hebben gezonde producten die onmisbaar zijn in je keukenkastje voor je op een rijtje gezet.

 

Gezonde producten die onmisbaar zijn in je keuken

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wil je graag een gezondere leefstijl? Dan is het handig om standaard een aantal gezonde producten op voorraad te hebben, naast natuurlijk een goede voorraad groente en fruit. Zo voorkom je dat je in de verleiding komt met minder gezonde producten.

 

gezonde producten

 

Peulvruchten
Peulvruchten zijn echt fantastisch! Onder peulvruchten verstaan we bijvoorbeeld bruine, witte en zwarte bonen, kidneybonen, kikkererwten, linzen, sojabonen en spliterwten. Peulvruchten zitten niet alleen boordevol vezels, maar bevatten ook veel eiwitten en B-vitamines. Bovendien bevatten peulvruchten mineralen als ijzer en calcium. Niets voor niets wordt daarom aangeraden minimaal één keer in de week 2 tot 3 opscheplepels peulvruchten aan je menu toe te voegen. Voeg bonen toe aan de salade voor een vullende maaltijd, maak linzensoep of ga aan de slag om zelf hummus te maken met kikkererwten.

 

Snackgroenten
Heel erg handig om de ergste trek te stillen: snackgroenten. Denk hierbij aan bleekselderij die je eventueel vult met wat hummus, roomkaas of leverpastei. Of gewoon snacktomaatjes, mini paprika’s en mini komkommers (of om kosten te besparen snijd je een normale paprika of komkommer in plakjes). Groenten zijn hartstikke gezond en het grote voordeel is dat ze weinig calorieën bevatten! Extra lekker om te dippen in een lekker smeerseltje als hummus of kruidige roomkaas.

 

Ongezouten noten
Ongezouten noten horen absoluut in een gezond voedingspatroon thuis. Ze bevatten veel onverzadigd vet, ook wel het goede vet. Eet dagelijks een handje ongezouten noten. Ongebrande noten, gebrande noten of geroosterde noten zijn allemaal goed voor je, zolang ze maar ongezout zijn. Ook notenpasta’s en pindakaas gemaakt van alleen noten en pinda’s vallen hieronder.

 

Zaden en pitten
Voeg wat vaker zaden en pitten toe aan je gerechten. Denk bijvoorbeeld aan gebroken lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Gebroken lijnzaad kan bijvoorbeeld prima in een smoothie of schaaltje yoghurt. Sesamzaad past prima in een lekker wokgerecht. Zonnebloempitten of andere zaden zijn ook lekker in salades en pompoenpitten kun je bijvoorbeeld aan je pompoensoep toevoegen.

 

Smaakmakers
Zorg dat je keukenkastje vol staat met lekkere kruiden en dat je bijvoorbeeld altijd tomatenpuree, passata, kokosmelk en sojasaus in huis hebt. Zo kun je zelf snel en makkelijk gezondere sausjes maken in plaats van dat je een kant-en-klare saus koopt.

 

Apparatuur in de keuken

Niet alleen sommige voedingsmiddelen zijn onmisbaar voor een gezond voedingspatroon, ook sommige apparatuur kunnen je helpen bij een gezonde leefstijl.

 

Stoomoven
Je kunt van alles bereiden in een stoomoven, van groenten tot vlees en van kant-en-klaar-gerechten tot een dessert. Het grote voordeel van stomen is dat bijvoorbeeld de vitaminen en mineralen in groenten goed behouden blijven en met stomen behoud je veel meer smaak. Omdat je in een stoomoven geen olie hoeft te gebruiken, kun je hiermee hele slanke recepten bereiden. Vind je een stoomoven een beetje too much? Dan is een stoommandje natuurlijk ook een optie.

 

gezonde producten

 

Blender
Combineer een paar handjes spinazie, een stuk komkommer, wat (soja)melk en je favoriete fruit en je blend in een handomdraai de lekkerste smoothies met een blender. Bij een gezonde smoothie gaat de voorkeur uit naar zo veel mogelijk groenten. Bereid je smoothie voor de verandering eens met rode biet, bleekselderij, avocado of courgette. Je kunt hele verrassende smoothies maken met groenten. Natuurlijk kun je niet alleen smoothies maken met een blender, maar ook het beslag voor gezonde bananenpannenkoekjes, pindakaas, hummus, soepen en sauzen.

 

Quooker
Een Quooker is misschien niet per se het eerste product waar je aan denkt bij een gezonde leefstijl, maar hij komt wel degelijk goed van pas. Met een warmwaterkraan haal je direct kokend water uit de kraan, wat tijd en energie scheelt. Handig met bijvoorbeeld mealpreppen!

 

Airfryer
Bakken zonder olie, het kan in een airfryer. In een airfryer bak je niet alleen patat en snacks, je kunt er echt ontzettend veel kanten mee op. Gezond eten uit de airfryer dus. Denk aan granola, een gezond bananenbrood, tosti’s met groenten, gegrilde courgette of gegrilde bloemkool, garnalenspiezen, gegrilde kip, groentechips en zelfs een omelet. Het kan zijn dat je voor sommige gerechten speciale inzetstukken nodig hebt.

 

 

Ben je op zoek naar nieuwe keuken apparaten of accessoires? Of zelfs een compleet nieuwe keuken? Maak een afspraak in een van onze showrooms om te kijken wat de mogelijkheden zijn om jouw droomkeuken te realiseren! 

 

 

Meer artikelen lezen?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest