088 0101 200 [email protected]

Het is herfst, de tijd van de pompoenen en van lekkere warme soep. Wanneer het een regenachtige dag is, is het zo lekker om een warm, eigen gemaakte, soep te eten. Wij hebben hier een heerlijk recept voor een lekkere pompoensoep. Je zult het hier zeker lekker warm van krijgen, want hij is behalve lekker zoet ook een klein beetje pittig.

ingrediënten:

1 flespompoen
1 winterwortel
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 liter groenten bouillon
Crème fraiche
* Peterselie
* Pompoenpitjes

Nodig:
Staafmixer

Stappen:

1. Snijd de pompoen en winterpeen in blokjes. Je kunt een pompoen het best op een snijplank op dubbelgevouwen theedoek leggen om wegglijden te voorkomen. Verwijder met een lepel de pitten uit de opengesneden pompoen.

2. Snijd de rode ui, knoflook en rode peper fijn. Om het minder pittig te maken, kun je de zaadlijsten verwijderen uit de rode peper.

3. Zet een grote pan op het vuur en doe hierin wat olijfolie of boter en fruit de ui, knoflook en rode peper voor 2 tot 3 minuutjes.

4. Gooi nu ook de pompoen en wortel in de pan en bak deze nog een minuutje mee.

5. Voeg een liter groentebouillon toe (of een liter water en gekruimelde bouillonblokjes) en laat het een half uur tot 40 minuten rustig op laag vuur koken met de deksel op de pan.

6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

7. Schenk in een kom en voeg een beetje crème fraiche toe. Je kunt wat peterselie of pompoenpitten over de soep heen strooien ter garnering.

Geniet op deze herfstige dag van deze lekkere pompoensoep.

om je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Meer soeprecepten? Lees:
– Een heel gezonde groene broccoli, courgette, prei soep
– Zo maak je zelf heerlijke snert.
– Met al dat soep maken wil je ook vast tips en tricks voor je staafmixer weten.

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest