088 0101 200 [email protected]

Vandaag zetten we de eeuwig handige staafmixer even in het zonnetje. Want wat kun je ongelofelijk veel met dat apparaat! Het maakt je bezigheden in de keuken in veel gevallen een stuk makkelijker. Wat je allemaal met een staafmixer kan, dat hebben we voor jou op een rijtje gezet!

Je kunt er sauzen en spreads mee maken!

Je kunt een mixer gebruiken, maar ook natuurlijk een staafmixer als je zelf mayonaise maakt. Het werkt eigenlijk het zelfde, maar het eindresultaat staat veel sneller op tafel! Sommige staafmixers komen met extra tools zoals zo een bakje met een mes erin. Hiermee kun je heel goed zelf pesto maken of zelfs dips als hummus!

Soep of puree maken!

Met de hand soep maken is best een flinke klus. Wil jij jezelf niet onnodig moe maken in de keuken of gewoon wat sneller klaar zijn? Dan gebruik je de staafmixer. Dat geeft nog wat extra tijd om de tafel mooi te maken of gewoon even met de benen omhoog te gaan! Ook puree kun je trouwens veel sneller maken met een staafmixer!

Fruitige of groene smoothies!

Smoothies kun je ook heel gemakkelijk maken met je staafmixer. Doe wat verschillend fruit zoals banaan, rode vruchten uit de vriezer en misschien zelfs wat baby spinazie in een plastic maatbeker met wat water of yoghurt. Mix dit tot een dikker maar vloeibaar geheel en voilà! Lekker en gezond.

Mix in pulses!

Staafmixers komen in verschillende soorten. De één wat sterker dan de ander. Dit is goed om in de gaten te houden voor je hem gaat gebruiken. Gebruik een staafmixer altijd in pulses om oververhitting van de motor te voorkomen.
– Staafmixers met een vermogen van 600 Watt of minder: enkel voor zachte ingrediënten en in pulses van maximaal 30 seconden
– Staafmixers met een vermogen hoger dan 600 Watt tot 999 Watt: zachte ingrediënten tot een maximaal van 45 seconden en harde ingrediënten tot een maximaal van 20 seconden
– Staafmixers met een vermogen van 1000 Watt en hoger: zachte ingrediënten tot een maximaal van 1 minuut en harde ingrediënten tot een maximaal van 30 seconden.

Maak de staafmixer altijd goed schoon

Het makkelijkste is om de staafmixer schoon te spoelen en vervolgens nog even te laten weken in een maatbeker met afwasmiddel en warm water. Spoel na ongeveer een kwartiertje de staafmixer af onder de kraan en kijk na of er niets tussen de mesjes zit. Maak dit wellicht nog schoon met een oude tandenborstel. Let wel op, de motor van een staafmixer is niet bestand tegen water.

Is uw keuken aan een opknapbeurt toe of wilt u het liefst een hele nieuwe? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Meer inspiratie? Lees:
– Maak het leven nog wat gemakkelijker met een Quooker!
– Lekker en net even anders? Kook dan met de Himalaya zoutsteen.
– Keukentips om gezonder te koken lees je hier.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest