088 0101 200 [email protected]

Hummus, een heerlijke dip voor bij de borrel. Maar ook een gezond beleg voor op je cracker of getoast brood. Het is plantaardig en daarom een gezonde keuze. Zo is het heel lekker en snel om een simpele hummus op je cracker te smeren en er plakjes komkommer en wat peper op te leggen. Maar ook is hummus lekker om je salades wat smeuïger te maken of gewoon lekker wat rauwkost in te dippen bij de borrel! Hoe je het zelf maakt? Zie hier het hummus recept en wat variaties.

Ingrediënten voor hummus

1 blik kikkererwten (400 gr)
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
3 el tahin
0,5 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Benodigdheden:

Staafmixer of keukenmachine

Stappen voor de klassieke hummus (basisrecept)

1. Je begint met het maken van de hummus. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine.

2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze in de kom van je keukenmachine. Gooi het vocht niet weg, dit kan je misschien later nog goed gebruiken!

3. Voeg het sap van een halve citroen en het knoflookteentje toe. Voeg vervolgens de peper, zout, komijn en tahin toe. Maal het geheel glad in je keukenmachine.

4. Is de hummus aan de droge kant? Voeg dan wat water of kikkererwtenvocht toe. Meng het geheel net zo lang totdat het een gladde massa is geworden.

5. Breng de hummus extra op smaak met peper, zout of wat citroensap.

Meer variatie? Probeer een ander hummus recept:

Je kunt verschillende dingen toevoegen aan de hummus om het zo tot een specialere variant te maken. twee voorbeelden staan hier beneden beschreven, maar je kunt ook een eigen variant proberen te maken natuurlijk!

Bietenhummus:

Voeg 2 gekookte rode bieten (in kwarten gesneden) toe aan de kikkererwten (basisrecept) wanneer je deze fijn maakt in de keukenmachine. Top het af met wat olijfolie en granaatappelpitjes.

Pesto-avocado hummus:

Voeg 1 avocado, wat basilicum en parmezaan toe aan het basisrecept. Blend dit samen tot een mooi geheel en top het af met wat geroosterde pijnboompitten, peper, zout en olijfolie.

Tip:
Je kunt de hummus ook nog mooi opmaken door middel van gegrilde kikkererwten, pitten of fijngehakte nootjes er bovenop te leggen. Zo maak je het feestelijk voor de borrel.

Ben je eigenlijk wel toe aan een nieuwe keuken of wil je je keuken een kleine upgrade geven? Dat is allemaal mogelijk! Van het renoveren van de keuken of nieuwe apparatuur tot een compleet nieuwe keuken. Klik hier om een afspraak te maken om samen met ons te kijken naar de mogelijkheden of vraag een offerte online aan!

Meer lekkers maken? Bekijk dan ook:
Maak zelf je pindakaas! Dat is niet alleen lekker, maar ook super gezond.
– Nacho’s bij de borrel? Met dit recept zet je de lekkerste nacho’s op tafel.
– De hummus gebruiken op een sandwich? Bekijk hier heerlijke recepten.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest