088 0101 200 [email protected]

Wat is er lekkerder dan verse pindakaas op een nog warm stuk brood met van die knapperige kortsten? Of een lepel van deze lekkernij in je smoothie bowl of op een cracker met plakjes banaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of pindakaas lijkt een top combinatie te zijn. Daarom hebben wij een heerlijk recept om eigen pindakaas te maken.

Ingrediënten

400 gram pinda’s
1 eetlepel olie (dit kan kokosolie, zonnebloemolie of olijfolie zijn)
*optioneel: Snufje zeezout (kleine theelepel)

De pinda’s

De lekkerste pinda’s om pindakaas mee te maken zijn de runner type. Dit zijn hele kleine pinda’s die helaas ook direct lastiger te verkrijgen zijn. Waag een gokje bij de notenspeciaalzaak en neem anders ongebrande pinda’s mee. Hiermee kan je ook zeker een heerlijke pindakaas maken.

Roosteren

Heb jij je ongebrande pinda’s gescoord? Dan is het nu tijd om de ongebrande pinda’s te branden. Dit doe je door ze op een vlakke bakplaat te leggen en 16 minuten in een oven van 180 graden te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om het iets langer of korter te doen, het is puur afhankelijk van wat je zelf het lekkerste vindt.

Heb je gebrande pinda’s gescoord? Dan kan je ze evengoed nog eventjes branden. Het geeft immers een lekkere smaak als de pinda’s net gebrand zijn. Doe dit door de pinda’s op een vlakke bakplaat 5 minuten in een oven van 180 graden te zetten.

Let op en haal de pinda’s er wel op tijd uit. Ze garen namelijk nog wel een minuut of 5 door en worden daarom nog iets donkerder nadat je ze uit de oven hebt gehaald.

Van pinda tot pindakaas

Het is goed om te bedenken welke textuur je wilt hebben. Wil je een hele fijne en zachte pindakaas? Dan is het bijvoorbeeld het beste om de pinda’s fijn te maken met een vijzel. Voeg na het fijn stampen van de pinda’s de olie en eventueel wat zout toe en meng dit tot een egale pasta.

Houd je van pindakaas met stukjes pinda? Dan kun je de pinda’s ook blenden of in de keukenmachine doen. Op deze manier blijft de pindakaas dus iets grover van textuur, wat ook heel erg lekker is. In het geval dat je een blender of keukenmachine gaat gebruiken voeg je eerst de olie en eventueel wat zout toe en dan beetje bij beetje de pinda’s. Na ongeveer 7 minuten zullen de pinda’s veranderd zijn in een egale pasta.

Houdbaarheid van jouw zelf gemaakte pindakaas

Deze pindakaas is natuurlijk zo puur als het maar zijn kan en er bevinden zich dan ook geen toevoegingen in de pindakaas die de houdbaarheid rekken. Het is daarom aan te raden om je pindakaas in een goed afsluitbare pot te bewaren en binnen een maand op te eten. Als je de pot in de koelkast zet zou je er zelfs nog een weekje bij op kunnen tellen. Maar zeg nou eerlijk, die pot is toch zo leeg!?

Wil je heerlijk uit de voeten in de keuken, maar heb je nieuw keukenapparatuur nodig of misschien zelfs een nieuwe keuken?Kom gezellig bij ons langs in de showroom en wij helpen je met het vinden van wat jij nodig hebt. Maak hier een afspraak.

Meer recepten?

– Welk trek in een broodje, maar dan zonder pindakaas? Hier 3 lekkere sandwich recepten.
– Toch liever wat warms? Wij hebben een recept voor worstenbroodjes voor je.
– Snacken kan natuurlijk ook met deze nacho’s.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest