088 0101 200 [email protected]

Ben je opzoek naar een nieuwe keuken en vliegen de termen je om de oren of wil je gewoon nog eens lezen wat wat is, zodat je daar geen foutje in maakt bij het benoemen? Natuurlijk weet de keukenspecialist waarmee je aan tafel zit ook altijd goed uit te leggen wat nu wat is, maar om je alvast een eindje op weg te helpen hebben we een kleine uitleg over verschillende soorten handgrepen.

 

Verschillende soorten handgrepen

 

Knoppen

Dit zijn, zoals de naam het al zegt, knoppen en dus niet echt grepen. Knoppen zijn wat kleiner en zijn te vergelijken met de dingen die je vaak op een dressoir of een servieskast terug kunt vinden. Knoppen komen ook wel voor bij landelijke keukens. Dan zijn het knoppen met aan het uiteinde een ring of een staafje.

 

knoppen

 

De handgreep

Deze greep is een echte klassieker en te vinden op vrijwel iedere standaard keuken. Een duidelijke greep die je met heel je hand goed beet kunt pakken. Ze zijn er in metaal, rvs, plastic en zelfs leer. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Van modern tot aan klassiek. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Een greep geeft ook meer detail aan je keuken. Het is de ultieme manier van een persoonlijke touch toevoegen.

 

handgrepen

 

De greeplijst

Dit is een stuk minimalistischer dan de handgreep. Een greeplijst bevindt zich aan de boven- of onderkant van het front en dient als greep om de kast te openen zonder dat je vette vingers op de kast achterlaat. Perfect voor matte fronten waar je snel vette vingers op ziet. Daarnaast kan een ton-sur-ton keuze heel modern en strak staan, omdat je bijna niet ziet dat er een greeplijst op de kastjes zit. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een zwarte greeplijst op een beige of steenrood front, dan zul je zien dat de greep een meer decoratieve functie zal krijgen.

 

greeplijsten

 

Greeploos

Dit is een favoriete keuze als je wilt dat de keuken minder duidelijk keuken wordt en meer een object. Doordat de grepen wegvallen zullen de kasten beter op gaan in het interieur. Wanneer je kiest voor een greeploze keuken kun je kiezen voor een touch/push systeem waarbij je de fronten aan moet drukken om ze te openen, een greep die uitgefreesd is in het front of voor een verborgen greep aan de zijkant van een front. Bij deze laatste zullen er wel ‘kieren’ zijn waar je je vingers achter het front kunt zetten. Dit is zo ontworpen om zo min mogelijk vingers achter te laten op de keuken.

 

greeploos

 

 

Misschien heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Kom dan gerust langs bij een van onze twee showrooms om je te laten informeren. Wil je meteen hulp van een keukenspecialist? Maak dan hier een afspraak.

 

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest