088 0101 200 [email protected]

We schreven al eerder artikelen over aanrechtbladen, maar vandaag nemen we alle verschillende varianten eens even onder de loep zodat jij kunt kijken welk aanrechtblad het beste matcht met jouw/jullie levensstijl. Want behalve dat een blad een mooie match moet zijn met de rest van de keuken, is het ook belangrijk wat je mooi vind en om te kijken welke eigenschappen het beste matchen.

De vier punten om je te helpen bij de keuze

#1. Welk materiaal is passend bij jouw/jullie lifestyle?
#2. Welke uitstraling/afwerking en kleur heeft de voorkeur?
#3. Wat is het budget dat je hebt voor het aanrechtblad?
#4. Wat is de gewenste de randdikte van het blad?

 

TopLaminaat (kan duurzaam geleverd worden)

Functioneel en veelzijdig en daarom al jaren een koploper op het gebied van aanrechtbladen. Wat deze optie zo een favoriet maakt? De vele mogelijkheden wat betreft kleuren en uitstraling. Daarnaast kan het materiaal wel tegen een stootje en is het heel erg onderhoudsvriendelijk.

toplaminaat

DecorTop (kan duurzaam geleverd worden)

Dit is een materiaal wat een duidelijk voelbare en grove structuur heeft. Stoerdere looks zoals beton, leisteen, hout en verroest staal behoren bij dit gebruiksvriendelijke materiaal tot de mogelijkheden.

Fenix (kan duurzaam geleverd worden)

Een mat materiaal wat zijdezacht aanvoelt. Waar veel matte oppervlakken al snel last hebben van vette vingers is dit bij Fenix niet het geval. Bij dit materiaal wordt gebruik gemaakt van nanotechnologie, wat ervoor zorgt dat vette vingers geen kans krijgen om sporen achter te laten. Tevens is Fenix een sterk materiaal wat goed bestand is tegen een stootje.

TopCore 

Zou je graag een marmerprint willen of een andere uitgesproken print? Dan is dit een hele goede optie. Dit materiaal is bestand tegen een stootje en de print loopt door in de rand van het blad. De rand kan tevens tot 10 cm hoog zijn, wat betekend dat je kunt kiezen voor een robuust blad.

Composietsteen

Een composietsteen bestaat voor 93% uit kwartsmineralen, een natuurlijk product. Dit maakt dat de uitstraling van dit materiaal heel natuurlijk is. Een voordeel van composietsteen ten opzichten van natuursteen is dat dit een stuk minder poreus en zuurgevoelig is. Tevens is het in heel veel kleuren en structuren te verkrijgen.

evora Quartz

Graniet

Een natuurlijk materiaal, namelijk graniet. Het feit dat dit een natuurlijk materiaal is maakt ook dat ieder blad uniek zal zijn. Wel vraagt een natuurlijk materiaal als graniet om iets meer onderhoud dan de bovenstaande materialen.

Keramiek

Dit materiaal is krasvast en hittebestendig, maar kan minder goed tegen een stootje. Oppassen met de rand van dit blad dus. Wel is keramiek in ongelofelijk veel kleuren en prints te verkrijgen. Daarnaast kun je ook kiezen tussen een hoogglans of matte uitstraling.

keramiek

Corian

Wil je heel graag een spoelbak van hetzelfde materiaal als je aanrechtblad? Dat kan met dit materiaal. Corian geeft je nog honderden mogelijkheden van organische vormen tot aan kleurige effecten of lichtdoorlatendheid. Met dit materiaal kun je nog allen kanten op om jouw keuken tot een ware designkeuken te maken.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de bekende materialen voor een aanrechtblad, zoals:

Hout: Hout heeft een heel natuurlijke uitstraling, maar is ook een stuk gevoeliger en erg onderhoudsintensief. Het is een materiaal waarbij je voorzichtig moet zijn met hete elementen zoals bijvoorbeeld hete pannen.

RVS: Een ijzersterk materiaal wat wel kan tegen en stootje en ook tegen de nodige portie hitte. Het is immers ook niet voor niets dat dit materiaal veelal gebruikt wordt in de professionele keukens. Echter is RVS wel krasgevoelig en zal het zichtbaar zijn dat er in de keuken wordt gewerkt/geleeft.

Glas: Net als RVS is dit een sterk materiaal in vele opzichten, alleen kan glas niet zo goed tegen een stootje.

Natuursteen: Natuursteen is poreus en onderhoudsgevoelig. Wel is ieder stuk natuursteen uniek en dat maakt dan ook dat het vaak echt een lust voor het oog is.

 

Wil jij graag een nieuwe keuken met zo een mooi aanrechtblad? Of misschien wil je enkel het aanrechtblad vervangen? Dat kan natuurlijk allemaal. Maak hier een afspraak om met een van onze specialisten aan tafel te gaan bij een van onze twee filialen

 

Nog meer te weten komen over een mooi aanrechtblad? Lees dan:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest