088 0101 200 [email protected]

Misschien klinkt dit probleem met pannen opbergen je bekend in de oren… je pannenkastje wordt iedere keer in een seconde tijd zo een rommel. Want je hebt net die onderste pan nodig van de stapel en dan moet je het allemaal terug zetten, maar je neemt er niet even rustig de tijd voor. Wij hebben de tips om je pannen handig op te bergen! Lees snel verder.

 

Pannen handig opbergen

 

Stapelen

Het blijft voor veel keukens de beste manier om je pannen te stapelen. Stapel ze van groot naar klein en leg de deksels aan de zijkant of op de bovenste pan. Wanneer je de pannen stapelt is het wel aan te raden om panbeschermers te gebruiken. Op deze manier voorkom je beschadigingen en kun je langer van je pannen genieten.

Je hebt tegenwoordig ook lade-indelingen voor pannen. Wanneer je een nieuwe keuken koopt is het het zeker waard om daar naar te vragen. Voor bestaande lades is het vaak moeilijker om de juiste maat indeling te vinden, maar wie niet waagt, die niet wint… dus vraag het zeker eens.

 

La of kast?

Het gemakkelijkste is om je pan in een grote lade te bewaren. Als je het in een kastje zet loop je vaak de kans dat je de hele kast leeg moet halen om een pan te pakken. Met een la heb jij in één blik vaak wel door waar je moet zoeken voor die ene pan. Uiteraard moet je bij zowel de lade als het kastje de boel een beetje overhoop halen om een pan te pakken.

Je kunt ook kiezen voor een Le Mans kast. Deze kast bestaat uit bewegende vlakken, waardoor je beter bij de kast kan die in een hoek staat. Deze kast is perfect voor pannen!

 

Indelingen

Natuurlijk benoemde we net al dat je bij aankoop van een nieuwe keuken zeker eens kunt vragen naar een lade-indeling voor de pannen, maar als je graag nog even doorgaat met je huidige keuken kun je ook kijken naar rekken voor in je lades. Kijk bijvoorbeeld eens online voor een pannenrek. Hiervoor heb je wel een wat diepere kast nodig, maar het werkt heel overzichtelijk.

Zo een zelfde soort rekje kun je ook vinden voor je pannendeksels. Wil je ze liever niet in de lade zetten? Dan kun je ook rekjes vinden voor aan de binnenkant van een kastje. Hier kun je de deksels in hangen. Pas wel op dat het echt in je kastje past en forceer het deurtje niet als hij niet sluit met dit rekje.

Je kunt pannen ook heel goed aan de muur of een rek in de keuken hangen. Dit ziet er ook nog eens decoratief uit als je het op de juiste manier doet. Je kunt bijvoorbeeld heel mooi een pannenrek aan de muur of het plafond monteren en er ook nog wat hangplanten aan toe voegen.

 

 

Misschien heb je nog vragen (over lade-indelingen) na het lezen van deze blog? Kom dan gerust langs bij een van onze twee showrooms om je te laten informeren. Wil je meteen hulp van een keukenspecialist? Maak dan hier een afspraak.

 

 

Meer inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest