088 0101 200 [email protected]

Misschien komt dit probleem je bekend voor; er is weinig ruimte voor de keuken. Maar weet je dat je zelfs in een kleine ruimte een grandiose keuken kunt plaatsen?! Hoe je dat voor elkaar krijgt leggen wij je graag haarfijn uit in deze blog. Wedden dat die droomkeuken te verwezenlijken is. Groot of klein, dat maakt helemaal niets uit. Lees snel verder voor de tips.

 

Heb geen haast

Wanneer je een keuken gaat kopen is het goed om te weten wat je wilt en ook wat je absoluut niet zou willen. Het is belangrijk om goed na te denken over je keuze en maak er daarom ook vooral geen haast mee. Een goed onderzoek werpt zijn vruchten af! Speur het internet eens af naar voorbeelden van je voorkeuren, maar ook van dat wat je niet zou willen. Wanneer het op apparatuur aankomt, ga dan eens goed na wat je echt nodig hebt. Is een stoomoven essentieel voor jou of heb je liever een combi oven? Wil je een heetwaterkraan, dan is het goed om te weten dat je daar ook ruimte voor moet hebben in een kastje. Doe dus goed je onderzoek en schrijf vragen op die je niet kunt vinden. Dan kan je die vragen stellen wanneer je met een specialist aan tafel zit.

Less is more

Apparatuur, erg handig en er is tegenwoordig voor bijna alles wel een apparaat te koop. Alleen ook hier geldt; ga je het allemaal gebruiken? Kies de apparatuur daarom zorgvuldig uit, je wilt immers niet ieder kastje en hoekje gevuld hebben met een apparaat. Kies in plaats daarvan voor een paar slimme apparaten die meer dan 1 ding kunnen.

keuken klein indelen

Ruimte

Om optimaal te kunnen genieten van het werken in de keuken is het van belang dat je genoeg ruimte hebt om te werken en te lopen. Wanneer je te krappe werkruimte hebt, zal je merken dat je wat minder lekker kunt koken. Zorg er daarom voor dat je, ondanks het kleine formaat van de keuken, zo een 80cm werkruimte hebt. Kies je voor bovenkasten? Ga dan voor een wat minder diepe kast, dan kun je prima aan je werkblad werken zonder je hoofd te stoten.

Kleurkeuze

Een kleine keuken zal ruimtelijker ogen wanneer je kiest voor lichtere kleuren zoals bijvoorbeeld: taupe, lichtgrijs of wit. Dit geldt ook voor de vloer, muren en het plafond. Houd de kleuren dus licht. Een hele goede optie is bijvoorbeeld ton-sur-ton. Door gebruik te maken van dezelfde tinten zal de ruimte rustig en dus groter overkomen. Wil je graag een donkere tint toevoegen? Zorg er dan voor dat de donkerste kleur de vloer is.

Opbergen

Ga na hoeveel opbergruimte je werkelijk nodig zult hebben. Heb je veel kookspullen of veel apparaten zoals blenders, staafmixers en alle andere handigheden? Dan is het fijn om daar een goed plekje in de keuken voor te hebben. Ben je wat minimalistischer in het aantal spullen wat je in de keuken bewaren wilt? Kies er dan voor om de bovenkasten weg te laten. Dit maakt dat het geheel luchtiger en ruimtelijker overkomt. Heb je heel veel spullen, maar hoeven die niet persé in de keuken? Bewaar ze dan in de trapkast, voorraadkast of bijkeuken.

 

Benieuwd of wij van jouw kleine of grote keuken ook een droomkeuken kunnen maken? Maak hier een afspraak en kom langs bij een van onze twee showrooms.

 

Meer inspiratie? Lees dan:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest