088 0101 200 [email protected]

Je zoekt een nieuwe keuken en je hebt nog geen idee welke kleur het gaat worden… Misschien is taupe wel de juiste kleur voor jouw droomkeuken? Met deze kleur kun je namelijk echt heel veel kanten op en dat laten we je graag zien in deze blog over de taupe keuken, dus lees lekker verder.

Wat is taupe precies?

De kleur taupe is een mengeling van de kleuren grijs en bruin. Het woord taupe is Frans en betekent in de Franse taal ‘mol’. De kleur van de vacht van dit beestje komt dan ook exact overeen met de beschrijving van de kleur taupe. Echter gaat taupe ook wel eens door onder een andere naam zoals; leverkleur of greige. Taupe kent dus meerdere namen, maar ook veel meer tinten. Het is een veelzijdige kleur waarmee je alle kanten op kunt en die heel neutraal en warm oogt.

Verschillende tinten taupe.

Die verschillende tinten die onder de noemer taupe vallen kennen veel verschillende ondertonen. Soms lijkt het net grijs, waar een andere keer de kleur taupe meer neigt naar roze of paars. De veelzijdigheid maakt ook dat het een waanzinnige kleur is om mee te combineren. Zo is een donkere tint taupe prachtig te matchen met bijvoorbeeld lichtere tinten zoals pastel of een wit. Het taupe geeft het geheel net wat meer pit, zonder ‘te hard’ te zijn. Kijk ook altijd naar de ondertoon van de kleur taupe die jouw voorkeur heeft. Daardoor wordt het meteen duidelijk met welke tinten je het mooi zult kunnen samenstellen.

taupe keuken

Taupe combineren. 

Doordat je zoveel verschillende tinten taupe hebt, kun je ook alle kanten op met het combineren. Wil je bijvoorbeeld een warmere omgeving creëren? Dan is het heel mooi om bijvoorbeeld een warmere taupe te matchen met terracotta en off-white. Ligt jouw voorkeur toch bij wat koelere tinten? Ga dan voor een taupe met een iets meer blauwe of groene ondertoon en combineer deze dan met blauw of groen en bijvoorbeeld zwarte details. Op deze manier krijgt het geheel een heel koele, maar ook heel stoere look.

taupe keuken2

Taupe kleur keuken.

Wanneer je kiest voor een taupe kleur keuken kun je ook heel goed kiezen voor een natuurstenen (look) blad of een houten (look) blad. Doordat de kleur taupe zo een natuurlijke kleur is, zal het heel mooi tot zijn recht komen wanneer je deze combineert met natuurlijk ogende materialen zoals bijvoorbeeld hout of een variant natuursteen. Maar ook is het waanzinnig mooi om linnen toe te voegen aan de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een linnen tafelkleed, linnen schort en andere linnen accessoires.

Houd je niet zo erg van die heel natuurlijke richting, dan kun je taupe ook heel mooi combineren met een heel uitgesproken kleur zoals bijvoorbeeld okergeel, fel roze, groen. Je zult zien dat je keuken sprankelt, maar ook juist door de taupe basis wat rustiger oogt. Of houd het geheel wat rustiger door te gaan voor een combinatie met grijstinten als antraciet en heel licht grijs en een marmeren blad.

Taupe keuken in iedere stijl.

Juist omdat je met deze kleur zoveel kanten op kunt is de kleur ook helemaal niet gebonden aan één specifieke stijl. Van modern en greeploos tot een shaker-keuken of een klassiek landelijke keuken, het is allemaal mogelijk in deze prachtige kleur. taupe keuken3

Je kunt dus heel veel kanten op met taupe en daarom past het al snel bij bijna ieder interieur. Ben jij benieuwd welke mooie taupe kleur keukens er zijn en of wij de perfecte keuken voor jou hebben? Kom dan langs bij een van onze showrooms of maak alvast een afspraak door hier te klikken.

Meer inspiratie? Bekijk dan:
– Hoe je je keuken tot een botanische keuken maakt lees je hier.
– Een kleurtje voor de keuken? Kies voor groen.
– Alle keukentrends van 2020 op een rijtje.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest