088 0101 200 [email protected]

Keukenlades indelen, het lijkt altijd zo makkelijk, maar niets is minder waar. Je kent het wel, heb je een aantal weken geleden de keukenlades helemaal strak getrokken en nu is het wéér een rommeltje. We brengen tegenwoordig ook veel meer tijd door in de keuken en met onze aanwezigheid in deze ruimte zorgen we er ook voor dat er meer spullen belanden. Dat terwijl vaak het ontwerp van de keuken een stuk minimalistischer is geworden. Vaak hebben we minder tot geen bovenkastjes meer en willen we keukenspullen en voorraad het liefst allemaal in de keukenlades bewaren. Wij hebben wat tips voor je om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de keuken, zonder dat het er een rommeltje zal worden! Lees snel verder.

 

Wat hebben we allemaal in die lades verstopt?

Zo een lade is vaak een grote ruimte waar veel in past, maar waar we toch stiekem nog meer in willen stoppen. Zo hebben we bestek, kruiden, pannen, bakpapier, klemmetjes om zakjes te sluiten en voorraad. Het moet er allemaal in! Hoe deel je die lades nu zo efficiënt mogelijk in? Daar hebben keukenfabrikanten vaak al lang over gedacht en dus zijn er enorm veel mooie en vooral praktische oplossingen.

bestekla

De bestekla

Voor een besteklade bestaan veel mooie indelingen, die ervoor zorgen dat de lade overzichtelijk blijft. Vaak is dit na verloop van tijd toch een rommeltje geworden. Misschien bewaar je er ook wel aanstekers, flesopeners en een hele verzameling aardappelschilmesjes? Haal alles uit de lade en kijk er eens even kritisch naar. Wat heb je nu echt nodig? Oude pollepels en meerdere dunschillers bekijk je nog eens goed en kun je er best wat van weg doen. Over sommige dingen zal je twijfelen en doe deze dan in een bak of doos. Als je de komende week gaat koken kijk je of je misschien wat nodig hebt uit die doos. Alles wat je na de week niet aangeraakt hebt kan wellicht gewoon weg?! Dat ruimt op! Alles wat je sowieso wilt houden zoals je bestek, messen en spatels kun je netjes opbergen in de bestekla. Nemen je messen wel erg veel plek in beslag? Je kun ze ook goed aan een magneetstrip aan de muur hangen.

pannenla

De pannenla

Tegenwoordig kiezen mensen sneller voor een pannenla dan een carrouselkast. De ronde vormen van pannen maken vaak dat het toch een beetje een rommelige lade wordt. Ook daar hebben ze een mooie lade-indeling voor bedacht. Op deze manier kun je de pannen netjes opbergen en zullen ze ook niet zo snel beschadigen als wanneer je ze allemaal maar een beetje rommelig opstapelt en dan de la dicht duwt.

serviesla

De serviesla

De bovenkastjes waren vroeger voor het servies, maar met het afscheid van de bovenkastjes is de voorbestemde plek voor het serviesgoed ook verdwenen. Dus, ook hiervoor hebben we nu een lade nodig. Ook voor het servies zijn er mooie lade-indelingen te vinden. Zo bestaan er bordenhouders, die houden de borden netjes op hun plek wanneer je de lades open trekt en weer dicht duwt en bespaard je waarschijnlijk een hoop scherven.

voorraadla

De voorraadla

Dit is de la die vaak de meeste potentie heeft om in een grote rommel te veranderen. Om deze lade dus het beste in te kunnen delen is het handig om hem eerst helemaal leeg te halen en eens even alle producten onder de loep te nemen op houdbaarheid. Ook voor de voorraadlades zijn er indelingen te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld overzichtelijke kruiden indelingen, maar je kunt hier ook heel goed voorraadbakjes voor gebruiken om alles een beetje te ordenen. Plaats kruiden bij de kruiden, koffie bij koffie, suiker bij suiker, pasta bij pasta, enzovoort. Zo voorkom je dat je straks met 10 potjes kaneel staat of 3 zakken kristalsuiker. Is er een pak open, bewaar dit dan in een voorraadpot waar je op de deksel een sticker plakt met wat erin zit.

afvalla

En dan is er ook nog… de afvalla

Tegenwoordig verstoppen we de afvalbak het liefste ook in zo een lade, zodat hij niet zo in het zicht staat en het scheelt weer ruimte op de vloer. Voor de lades bestaan er speciale afvalbakken die netjes in de lades passen en waarin je ook je afval goed kunt scheiden. Wat je wel moet doen is de afvalbakken regelmatig legen, want je wilt geen rottend afval in je keukenla hebben.

Je leest het al. Er zijn zoveel opties als het gaat om keukenlades indelen. Denk er eens goed over en praat met de specialist wanneer je gaat kijken voor een nieuwe keuken, maar ook wanneer je enkel opzoek bent naar lade-indelingen. De specialist kan je een eind op weg helpen!

 

Wil jij graag langs komen om te bekijken wat de opties zijn? Maak dan hier een afspraak bij een van onze twee filialen en wij denken graag met je mee.

 

Meer lezen over het opruimen van je keuken?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest