088 0101 200 [email protected]

De ideale koelkastindeling, die is er echt! Om de houdbaarheid van producten goed te kunnen bewaren is het belangrijk dat je voedingsmiddelen op de juiste manier opbergt in de koelkast. Hoe je dat het beste doet? Dat leggen wij je vandaag uit in deze blog: de koelkast indelen.

 

De ideale koelkast indeling

Wanneer je eten op de juiste manier bewaart, is het langer houdbaar. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook fijner voor de portemonnee. Daarom vertellen wij je graag wat de ideale koelkast indeling is.

 

Koelkasttemperatuur
Om direct goed te beginnen is het belangrijk dat de koelkast op de juiste temperatuur ingesteld is. De ideale temperatuur in de koelkast is 4 graden celcius. Bacteriën groeien dan minder snel.

 

Groenten en fruit
Niet alle groente en fruit bewaar je in de koelkast, maar wanneer je ze wel in de koelkast bewaart doe je dat het beste in de groentelade. Groenten en fruit als bladgroenten, bos- en waspeen, sperziebonen, broccoli, witlof, bloemkool, gesneden groente, rauwkost en zacht fruit zoals appels en peren bewaar je in de groentelade. Groenten en fruit uit een geopende pot bewaar je het beste op de bovenste plank in de koelkast.

Bewaar groenten als aardappels, uien, knolselderij, komkommer, tomaten, paprika, courgette en aubergine liever buiten de koelkast.

 

Vlees, vis, vega
Vlees, vis en vleesvervangers bewaar je op de onderste plank in de koelkast. Met uitzondering van eieren, deze kun je beter op de middelste plank bewaren. Eieren bewaar je dus niet in de koelkastdeur.

 

Zuivel
In zuivel maken we onderscheid tussen verschillende producten. Producten als (karne)melk, yoghurt, vla en slagroom bewaar je onderin de koelkastdeur. Kaas bewaar je op de middelste plank, bij voorkeur onder de bovenste plank. En boter bewaar je bovenin de koelkastdeur.

 

Broodbeleg
Broodsalades bewaar je op de bovenste plank, vleeswaren en kaas bewaar je op de onderste plank.

 

Dranken
Heb je een flessenrek in de koelkast? Dan bewaar je daar frisdranken en bier. Heb je die niet? Bewaar de dranken dan in het midden van de koelkast, bij voorkeur onder de bovenste plank. Sappen bewaar je in de koelkastdeur.

 

Sauzen
Bewaar sauzen in het midden van de koelkastdeur.

 

Kliekjes
Heb je kliekjes over? Deze bewaar je het beste in het midden van de koelkast. Hier is het namelijk niet te warm en niet te koud. Let erop dat je het eten op de juiste manier af laat koelen alvorens je het in de koelkast zet en bewaard. Bacteriën groeien namelijk veel sneller buiten de koelkast.

 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast of naar een volledig nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak!

 

 

Meer inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest