088 0101 200 [email protected]

We gaan bijna het nieuwe jaar in en een nieuw jaar betekent vaak nieuwe voornemens. Heb je altijd al gedroomd van een opgeruimde en georganiseerde keuken en wil jij graag het nieuwe jaar in met een opgeruimde keuken in jouw huis? Heb je veel keukenspullen, maar te weinig ruimte? In deze blog lees je 5 tips over de keuken opruimen en om je spullen netjes op te bergen in de keuken. De tips kun je natuurlijk ook toepassen op de voorraadkast en op de koelkast.

 

keuken opruimen

 

De keuken opruimen

 

#1 Organiseer je spullen

Trek alles uit de kast. Ja, echt alles! Zo zie je namelijk in één oogopslag hoeveel spullen je eigenlijk hebt (waarschuwing: dit kan nogal confronterend zijn). Sorteer je spullen op categorie, dus zoek alles uit wat bij elkaar hoort. Pannen met deksels, bestek, servies, schoonmaakspullen, textiel, noem het maar op. Doe dit, wanneer je je voorraadkast ook direct aan wilt pakken, ook met de voedselvoorraad.

 

#2 Doe spullen die je niet gebruikt weg

Nu je toch alles uit de kast hebt getrokken: vergeet niet om te kijken of er dingen weg kunnen. Breng spullen die in goede staat zijn weg naar bijvoorbeeld een kringloopwinkel of verkoop de spullen. Ruimt lekker op bij jou en je maakt er iemand anders weer blij mee. Als je spullen nooit weg doet, maar wel je keukenkasten regelmatig opnieuw indeelt, verandert er uiteindelijk niks. Voor opgeruimde keukenkastjes is het dus belangrijk om eens echt goed te kijken wat je nu gebruikt en wat eigenlijk weg kan. Een goed begin is het halve werk!

Ruim je je voorraadkast ook op? Doe dit dan ook met de voedselvoorraad, zijn er producten die al een tijdje over datum zijn? Gooi het weg. Vind je dat echt heel zonde? Kijk, ruik en proef eventueel het product of het nog goed is. Gooi het voedsel wat echt niet meer kan weg en zet de producten die nog wel goed zijn vooraan zodat je deze producten ook echt opeet en niet weer vergeet.

 

#3 Opbergers

Besteklades, kruidenpotjes, pannenrekken, bordenrekken. Maak een overzichtelijke indeling met accessoires voor in de keuken. Ben je ook bezig om je voorraadkast op te ruimen? Denk er dan eens aan om mooie bakken te kopen om de voedselvoorraad in op te bergen. Schrijf in mooie letters de categorieën op de bakken of doe bijvoorbeeld rijst en pasta’s in mooie glazen potten. Zo creëer je een mooie en overzichtelijke opbergruimte én zie je in één oogopslag wat je nodig hebt wanneer je boodschappen haalt.

 

#4 Opnieuw opbergen

Nu alle spullen zijn uitgezocht en per categorie bij elkaar ligt, kan het opbergen weer beginnen. Berg de spullen per categorie bij elkaar op. Dat maakt het makkelijker om spullen terug te vinden!

 

keuken opruimen

 

#5 Extra opbergruimte

Heb je nu echt structureel te weinig ruimte en gebruik je echt alle spullen die je op wilt bergen? Denk dan eens na over een extra keukenkast of, wanneer je de ruimte hebt of kunt maken, aan een bijkeuken. Je kunt natuurlijk een kamer in het huis benoemen tot bijkeuken, maar wat je ook kunt doen is een stukje van de ruimte gebruiken als bijkeuken en dan de bijkeuken plaatsen achter mooie schuifdeuren, extra keukenkasten te plaatsen of door het meubel te voorzien van fronten die exact passen bij je interieur.

Op deze manier is het niet overduidelijk een bijkeuken, maar heb je wel alle gemakken van een bijkeuken en dat is natuurlijk ook erg fijn. Voor extra ruimte kun je mogelijk ook planken ophangen waar je mooie keuken spullen op kwijt kunt die je graag wilt laten zien. Een paar goede oplossingen wanneer je niet direct genoeg ruimte hebt om een afzonderlijke bijkeuken te maken.

 

 

Op zoek naar een extra keukenkast, bijkeuken, accessoires of een geheel nieuwe keuken? Keukenwarenhuis.nl levert ook keukens uit voorraad; budgetvriendelijk en wachten is verleden tijd. Koop je keuken online of maak een online afspraak met één van onze adviseurs.

 

 

Ook leuk om te lezen na het opruimen van de keuken:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest