088 0101 200 [email protected]

Een nieuw jaar komt vaak met goede voornemens. Stoppen met roken, gezonder eten, meer sporten of je tijd wat beter indelen. Je kunt goede voornemens ook heel goed inzetten voor je huishouden. Wij hebben goede voornemens voor in de keuken voor je op een rijtje gezet. Wellicht zitten er wat punten tussen waarvan jij denkt “hey dat is een goed idee”?!

Minder eten weggooien

We schreven al eerder een blog over houdbaarheid van producten. In Nederland gooien we ontzettend veel voedsel weg. Het is daarom een mooi streven om in het nieuwe jaar meer te focussen het gebruiken van restjes of producten die bijna over datum zijn. Zo is het een idee om eens in de week een ‘kliekjesdag’ in te plannen of maak gebruik van kookboeken zoals ‘Het restjes kookboek’ of ‘Lekker koken met restjes’. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de portemonnee! Dat is nog eens fijn!

* Een handige tip: Plak schilderstape op het bakje waar je de datum op kunt schrijven. Op deze manier weet je precies van wanneer het restje was. Dit restje kan je dan invriezen (dan is het vaak tot 3 maanden goed te houden) of een paar dagen in de koelkast bewaren.

Wees zuinig met water

We verspillen in Nederland ontzettend veel water. Daarom kan het goed zijn om ook daar in het nieuwe jaar wat meer op te letten. In de keuken kun je dat doen door de juiste kraan te kiezen. De ene kraan is de andere namelijk niet. Er bestaan namelijk waterbesparende kranen! Deze kraan gebruikt, zoals de naam al zegt, minder water en helpt je een handje met het minderen van het waterverbruik.

Is de keuken veilig?

Loop de keuken nog eens even door en check of alles nog wel zo veilig is? Zijn de apparaten nog in goede staat en zitten ze nog goed aangesloten? Is de afzuigkap nog schoon genoeg, of is deze wel toe aan een schoonmaakbeurt? Een vuile afzuigkap is namelijk belangrijk om brand te kunnen voorkomen. Heb je ook een brandblusser of een branddeken in de keuken liggen? Allemaal dingentjes die goed zijn om van tijd tot tijd nog even te controleren. 

* Tip: Noteer in de agenda wanneer je de afzuigkap hebt gereinigd.

Check je voorraad.

Geen betere raad dan voorraad. Al is het wel belangrijk om te weten dat de voorraad bestaat uit producten die nog binnen de houdbaarheidsdatum vallen, mits het niet gevoelig is voor bederf. Hoe je dat kan weten lees je in deze blog. Om het jaar goed te starten is het fijn om nog eens goed door de producten heen te gaan en te zorgen dat je voorraad klaar is voor het nieuwe jaar.\

Natuurlijk zijn er nog veel meer manier om jouw keuken klaar te maken voor een sprankelend nieuw jaar. Zo kan je de keuken eens even goed poetsen of de lades helemaal netjes herindelen. Met deze goede voornemens kun je straks weer heerlijk uit de voeten in een opgeruimde en schone keuken.

Kom je toch wat punten tegen in je keuken die je in het nieuwe jaar graag zou aanpassen of vervangen? Kom dan gezellig langs bij een van onze filialen om te kijken naar de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak zodat we je direct kunnen helpen.

Meer tips voor het opruimen van de keuken? Lees:
Wat is de houdbaarheid van producten?
De afzuigkap vervangen of schoonmaken
Je keukenlade indelen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest