088 0101 200 [email protected]

Keukenlades bestaan in verschillende formaten, van klein tot groot, en zijn daardoor handig voor het opbergen van verschillende soorten spullen. Soms is het echter moeilijk om snel het juiste item terug te vinden. Bijvoorbeeld wanneer alle items door elkaar liggen. De oplossing? Op een overzichtelijke manier de keukenlade indelen!

In deze blog lees je tips en krijg je inspiratie voor:

  • het indelen van de besteklade,
  • het inrichten van de kleine en middelgrote keukenlades,
  • en voor het optimaal indelen van de grote en diepe lades.

 

Besteklade Inrichten

Een goed ingerichte besteklade is zowel handig als een lust voor het oog. Je kunt kiezen kiezen voor een bestekbak, die je in de lade plaatst, maar ook voor een raster indeling. Deze komt dan gelijk op de bodem van de lade te liggen.

Vind je de bodem van de besteklade wat saai? Er bestaan diverse soorten (place)mats die u op de bodem kunt leggen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Naast dat ze de keukenlade kunnen opfleuren, zijn de matten ook antislip. Hierdoor rommelt het bestek minder tijdens het bewegen van de lade, en blijven messen veilig op hun plek.

Let wel goed op de maten, anders blijven de buitenste randen zichtbaar of kan de placemat gaan rimpelen.

Besteklade met raster en placemat

Besteklade met bestekbak

Kleine en Ondiepe Keukenlade Indelen

De ondiepe keukenlades bevinden zich vaak onder de besteklade. Vaak ogen deze lades vanaf de buitenkant als één geheel, maar kan de besteklade worden losgekoppeld om de onderkant van de lade te onthullen.

Deze lades worden meestal gebruikt voor het bewaren van kruiden, kleine potjes, of andere kleine verpakkingen. Ook hier kan je kiezen voor een raster indeling, of gebruik maken van kleinere plastic doosjes.

Goede tip? Kijk ook eens naar massief houten bestekbakken. Deze hebben vaak geen afgeronde binnenkanten, waardoor ze perfect zijn voor het indelen van specerijen.

Grote en Diepe Keukenlade Indelen

De bredere, diepere keukenlades bevinden zich vaak aan de onderkant van de onderkasten. Dit type lade leent zich perfect voor de grotere voorwerpen.

Diepe Keukenlade Inrichten met Potten, Pannen of Servies

De grotere keukenlades zijn uiterst geschikt voor het opbergen van de grotere kookpannen, maar ook voor bijvoorbeeld servies. Daar deze spullen best groot zijn, blijven ze over het algemeen best goed op hun plek.

Toch kan het geen kwaad om met een korflade indeling (hieronder getoond) te voorkomen dat spullen verschuiven. Een keukenlade gaat namelijk regelmatig open en dicht, en een vallend soepbord kan daardoor breken. Scherven brengen dan misschien wel geluk, maar in de keuken worden ze het liefst vermeden.

keukenlade indelen

Keukenlade met korfindeling en servies

keukenlade indelen

Keukenlade met korfindeling en pannen

Diepe Keukenlade Inrichten met Voedingsmiddelen

Staat de lade onder de kookplaat? Dan is het de perfecte plek voor grotere verpakkingen of etensmiddelen. Zo heb je altijd het meel of de olijfolie dicht bij de hand. Er bestaan zelfs speciale afsluitende inbouw units die de voedingsmiddelen vers houden, bijvoorbeeld voor brood of groentes.

De diepe lade is ook goed geschikt voor potten, blikken en/of flessen. In andere woorden, de grotere en zwaardere spullen. Je kunt daarnaast gebruik maken plastic dozen voor het maken van de indeling. Zo kan je de voedselmiddelen sorteren, en blijven alle producten te allen tijde op de goede plek staan. Tevens een uitkomst wanneer er per ongeluk iets lekt en breekt, dan hoeft je namelijk enkel de desbetreffende doos te reinigen.

Dankzij de grotere diepte kan je meer kwijt, maar pas wel op met het gewicht. Over het algemeen kunnen deze diepe lades flink wat belasting aan, maar het is altijd handig om overbelasting in de gaten te houden.

Keukenlade met vershouddozen

keukenlade indelen

Keukenlade met etensmiddelen en plastic bakken

Diepe Keukenlade Inrichten met Zowel Voedingsmiddelen Als Servies

Er bestaan natuurlijk oneindig veel manieren om keukenlades in te richten. Afhankelijk van het formaat en van jouw wensen kan je zelf kiezen welke indelingen je het beste past. Bijvoorbeeld, door zowel servies als kruiden en specerijen in één enkele lade te combineren.

Keukenlade met korfindeling en specerijen in blik

Conclusie

Een keukenlade overzichtelijk indelen verhoogt het kookgenot. Spullen blijven netjes op hun plek, en zo vind je altijd gelijk wat je nodig hebt.

Bent je van plan om servies in een lade te bewaren? Zorg dan voor een goede korflade indeling, om te voorkomen dat het servies omvalt en breekt.

 

Ben je op zoek naar handige indelers voor keukenlades of is het nu echt tijd geworden voor een hele nieuwe droomkeuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest