088 0101 200 [email protected]

In een wereld waarin we steeds bewuster worden van ons milieu, is het verminderen van plastic afval in de keuken een kleine, maar belangrijke stap naar een duurzamere levensstijl. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of af en toe een eitje bakt, hier zijn enkele eenvoudige en inspirerende tips voor een plasticvrije keuken!

 

Plasticvrije keuken tips

 

Glazen opbergpotten

Vervang plastic bakjes door glazen opbergpotten. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar je kunt ook gemakkelijk zien wat erin zit. Bonus: ze zijn vaatwasmachinebestendig!

 

Herbruikbare boodschappentassen

Zeg vaarwel tegen plastic zakjes en neem je eigen herbruikbare boodschappentassen mee naar de supermarkt. Kies voor duurzame materialen zoals katoen, jute of gerecycled polyester. Zo maak je niet alleen een statement, maar draag je ook bij aan een schonere planeet.

 

Bijenwasdoeken in plaats van plasticfolie

Wikkel je sandwiches, kaas of groenten in bijenwasdoeken in plaats van plasticfolie. Deze doeken zijn wasbaar en herbruikbaar, waardoor je zowel geld als het milieu bespaart.

 

Roestvrijstalen rietjes

Geniet van je smoothies en drankjes met roestvrijstalen rietjes in plaats van plastic rietjes. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en herbruikbaar.

 

Kraanwater in herbruikbare flessen

Vul herbruikbare waterflessen met kraanwater in plaats van het kopen van plastic flessen. Voeg eventueel wat schijfjes citroen of munt toe voor een verfrissende smaak.

 

Waterfilters

Gebruik een waterfilter in plaats van plastic flessen. Dit bespaart niet alleen geld, maar vermindert ook de hoeveelheid plastic afval die je produceert.

 

Bulkboodschappen met herbruikbare zakjes

Verminder de hoeveelheid verpakkingsmateriaal door bulkproducten te kopen en je eigen herbruikbare zakjes mee te nemen. Denk aan noten, granen en gedroogd fruit.

 

Duurzaam Keukengerei

Investeer in keukengerei gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, roestvrij staal of hout. Deze gaan langer mee dan plastic varianten en zijn vaak ook stijlvoller.

 

Composteerbare Keukenafvalzakken

Gebruik composteerbare zakken voor je keukenafval. Zo draag je bij aan een gezondere planeet, zelfs als het om organisch afval gaat.

 

DIY-schoonmaakmiddelen

Maak je eigen schoonmaakmiddelen met natuurlijke ingrediënten zoals azijn, baking soda en citroen. Hiermee vermijd je niet alleen plastic verpakkingen, maar het is ook vriendelijker voor het milieu.

 

Met deze eenvoudige veranderingen kunnen we samen een positieve impact hebben op het milieu en genieten van een duurzame en plasticvrije keuken. Een keuken zonder plastic is niet alleen goed voor de planeet, maar maakt koken ook leuker en inspirerender. Proost op een duurzaam dineren en een groenere toekomst!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? Of is het misschien in het nieuwe jaar wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms en laat je verrassen door de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

 

Meer inspiratie

 

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest