088 0101 200 [email protected]

Welkom terug in de keuken van inspiratie! Bij Keukenwarenhuis.nl geloven we dat een goed georganiseerde keuken de sleutel is tot een vlotte kookervaring. Vandaag richten we ons op een essentieel onderdeel van de keukenorganisatie: de koelkast. Door je koelkast slim in te delen per categorie, bespaar je niet alleen tijd, maar zorg je er ook voor dat je ingrediënten langer vers blijven. Hier zijn enkele tips voor een ideale koelkast indeling!

 

Koelkast indeling tips

 

Groenten en Fruitzone

Begin met het creëren van een speciale zone voor groenten en fruit. Deze verse producten hebben een hogere luchtvochtigheid nodig, dus bewaar ze in de daarvoor bestemde lades. Zo voorkom je dat ze uitdrogen en behouden ze hun smaak en voedingsstoffen.

 

Zuivelhoekje

Houd zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt bij elkaar in een afzonderlijke zone. Plaats melk op de middelste plank waar het het koudst is, terwijl kaas en yoghurt in de deurvakken een prima plek vinden. Zo behouden zuivelproducten hun frisheid.

 

Eierplank

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de koelkastdeur niet de ideale plek voor eieren. Bewaar ze liever in het doosje op een van de binnenste planken. De deur is vaak warmer en minder consistent in temperatuur, wat de versheid van eieren kan beïnvloeden.

 

Vlees- en Visgebied

Bewaar rauw vlees en vis onderin de koelkast, waar het het koudst is. Plaats ze op borden of in bakjes om lekken te voorkomen. Hiermee vermijd je kruisbesmetting en blijven je vleeswaren vers.

 

Drankendistrict

Organiseer je drankjes op één plek, bijvoorbeeld in de koelkastdeur. Denk aan frisdrank, sappen en andere dranken. Dit maakt niet alleen ruimte vrij op de planken, maar ook het snel pakken van een verfrissing wordt een fluitje van een cent.

 

Sausspektakel

Sauzen en dressings zijn vaak de smaakmakers van je gerechten en het is handig om ze binnen handbereik te hebben. Daarom raden we aan om deze smaakvolle toevoegingen aan de koelkastdeur te bewaren. In tegenstelling tot eieren zijn sauzen en dressings minder gevoelig voor temperatuurschommelingen. De deur is de perfecte opbergruimte, omdat je er snel toegang toe hebt zonder de hoofdcompartimenten van de koelkast te openen.

 

Restjes- en Lunchzone

Creëer een speciale zone voor restjes en ingepakte lunches. Plaats deze op een ooghoogte, zodat je ze niet vergeet en je ze gemakkelijk kunt terugvinden. Dit minimaliseert ook voedselverspilling.

 

Door je koelkast per categorie in te delen, maak je niet alleen optimaal gebruik van de ruimte, maar behoud je ook de versheid van je etenswaren. Een georganiseerde koelkast maakt koken leuk en efficiënt. Probeer deze tips uit en ontdek hoe een geordende koelkast het hart van je keuken kan worden! Happy organizing!

 

Ben je er tijdens het indelen van je koelkast achter gekomen dat de koelkast niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest