088 0101 200 [email protected]

Heb jij een keuken die je graag een beetje op wilt knappen? Het hoeft niet heel veel werk te zijn om een heel andere uitstraling te creëren. Wij willen je graag 5 tips geven hoe je het beste je keuken kan aanpakken zonder dat je er heel veel geld aan uit hoeft te geven. Koop bijvoorbeeld via marktplaats of kies voor renoveren. Benieuwd wat je precies kunt aanpakken in de keuken? Lees dan zeker verder, want met onze tips kan ook jij je keuken opknappen!

 

Verander je frontjes van de keuken!

Je kunt heel goed enkel de fronten aanpassen van je keuken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de fronten te wrappen. Wat een nadeel is van het wrappen van je keuken is dat het gevoelig is voor krassen en deuken. Het is namelijk een dunne laag die over je bestaande fronten heen wordt gelegd. Een andere optie is dan om te kiezen voor compleet nieuwe fronten voor je keuken. Door te kiezen voor een nieuw front zul je niet inleveren op kwaliteit. Het materiaal van de nieuwe fronten is dikker dan de wrap-folie, dus je zult er veel langer van kunnen genieten. Zo kan je je keuken opknappen, zonder veel te klussen!

 

Pas het werkblad aan.

Om je keuken op te knappen kun je ook kiezen voor het veranderen van je werkblad! Er is ongelofelijk veel keuze als het gaat om werkbladen. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Er zit altijd een geschikte optie tussen voor jouw keuken. Een werkblad is belangrijk voor de uitstraling van de keuken en kan dus ook een groot verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor een hele strakke en minimalistische uitstraling door een wit marmer-look blad aan je witte keuken toe te voegen of juist een zwart marmer-look blad aan je zwarte keuken. Ben jij benieuwd naar de opties? Lees hier dan meer over werkbladen!

 

keuken opknappen werkblad

 

Geef de muur een kleurtje!

Wanneer je niet de keuken zelf aan wilt pakken kun je ook de muur aanpakken. Zo kun je ervoor kiezen om de wand bij het aanrecht te betegelen of te voorzien van een mooi kleurtje door een likje verf. Wat ook ongelofelijk mooi kan zijn is behang met een mooie print. Je zult zien dat het aanpakken van de muur of meerdere muren in je keuken ook al een heel groot verschil kan maken. 

 

keuken opknappen kleur

 

Voeg wandplanken toe of plaats een mooie open kast.

Heb je ruimte tekort en ruimte aan de muur of in de keuken over? Dan kun je ervoor kiezen om wandplanken te monteren in de keuken. Behalve dat dit handig is om meer spullen op te bergen kan het ook heel sfeervol zijn wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van mooie voorraadpotten of om je mooiste servies daar neer te zetten. Heb je geen ruimte voor een wandplank maar wel voor een kast? Kies dan voor een open kast zoals bijvoorbeeld een mooie stellingkast of een servieskast. Hierin kun je wederom mooi je servies stallen, voorraadpotten kwijt en ook vaak wel je kookboeken een mooi plekje geven. Door wat meer te laten zien, geef je een heel persoonlijke twist aan de ruimte.

 

Verander of voeg decoratie toe.

Je wilt de keuken opknappen, maar ziet het niet zitten om veel te klussen? Dan zijn er kleinere veranderingen die ook een verschil groot verschil kunnen maken. Kies bijvoorbeeld een nieuwe kleur voor je keukentextiel of ga opzoek naar leuke voorraadpotten en andere dingen die in het zicht staan. Deze dingen kun je heel goed vinden op rommelmarkten, in kringloopwinkels en op marktplaats. Hier vind je vaak heel unieke stuks die je niet zomaar in de winkel zult vinden!

 

Nu kun jij aan de hand van deze 5 ideeën jouw keuken opknappen! Mocht je kiezen voor het vervangen van je fronten of het plaatsen van een nieuw werkblad… Dan kun je hier een afspraak maken bij een van onze twee showrooms. Vergeet de afmetingen van je keuken niet mee te nemen! Dan kijken we samen naar de opties.

 

Meer artikelen over het opknappen van je keuken? Lees dan ook:

 

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest