088 0101 200 [email protected]

Nadat we onlangs vertelden hoe je jouw keuken kan verven, inclusief alle voorbereidingen, hebben we nu nog wat tips voor het verven van je keukenkastjes op een rijtje gezet. Op deze manier heb jij straks een prachtige nieuwe kleur keuken. Heb je de basis helemaal gemist? Kijk dan hier om je voorbereiding helemaal in orde te hebben. Heb je alles doorgelezen? Dan hebben we hier dus nog die laatste gouden tips voor je!

keukenkastjes verven met deze 10 Tips

Maak de ondergrond goed schoon

Een keuken heeft altijd veel last van vettigheid en spetters. De verf zal hier niet op hechten. Daarom is het belangrijk om de kastjes echt goed schoon te boenen voor je ze gaat voorzien van een nieuw kleurtje.

Het juiste gereedschap maakt het verschil

Ga voor gereedschap van kwaliteit. Dat is nu misschien iets kostbaarder, maar levert het mooiste resultaat. We gaan er immers vanuit dat je weer wat jaren tegen de nieuwe kleur aan wilt kijken?! Daarom is het fijn als het er spik en span bij staat, toch? Wanneer je kiest voor een goede kwast en roller, dan zal je daar zeker de vruchten van plukken. Lees; geen losse haren en pluisjes in je schilderwerk.

Koop een kleine foamroller

Als je geen ervaren schilder bent is het misschien een goede keuze om voor een foamroller te gaan. Er bestaan veel verschillende rollers, maar door voor de foamroller te kiezen krijg je het strakste eindresultaat.

Volg de houtnerf

Verf je een houten ondergrond, dan is het goed om te weten dat je het beste met de houtnerf mee kan verven. Hierdoor zal de verf mooier pakken op de houten ondergrond en je zo dus ook het mooiste resultaat krijgen.

Bescherm de elementen die je wilt behouden

Als je bijvoorbeeld echt alleen de keukenkastjes wilt verven, dan is het belangrijk om de vloer en het werkblad goed af te plakken. Hierdoor bespaar je jezelf een enorme poetsbeurt aan het einde van de klus. Ook is de kans kleiner dat je de nieuwe verf zal beschadigen als je alles netjes afdekt of afplakt.

Haal de keukendeurtjes los

Als je netjes alle deurtjes los hebt gehaald en de laatjes eruit zijn, dan zal jouw verfwerk er aan het einde een stukje gelikter uitzien. Op deze manier kan je ieder hoekje voorzien van een nieuw kleurtje. Het vergt wat werk, maar uiteindelijk zal het er daardoor ook stukken beter uit gaan zien.

Nummer de delen

Als je de deurtjes eraf haalt en het zijn er veel is het misschien een idee om ze te voorzien van een nummer? Op deze manier weet je precies wat waar terug moet.

Verf de binnenkant van de kastjes eerst

Voor je vol enthousiasme gaat beginnen, nog een laatste tip! Begin met de binnenkant van de kastjes. Mocht je een foutje maken of nog even willen oefenen met verven, dan is dit het perfecte deel van de keuken om dat te doen. Want zeg nou eerlijk, de buitenkant van de kastjes is wat iedereen zal zien.

Check nog dubbel op beschadigingen

Nadat je de grondverf/primer hebt aangebracht heb je nog 1 keer de kans om goed te bekijken of de lades en kastjes nog ergens deuken of beschadigingen hebben die je graag zou willen wegwerken. Bekijk de te verven delen daarom nog 1 keer goed voordat het definitieve kleurtje erop gaat.

Keukenkastjes verven kost wat tijd, neem die tijd ook.

Je zult het altijd aan je werk zien als je het even snel hebt willen doen. Neem daarom voor deze klus de tijd om zo het mooiste resultaat te krijgen!

keukenkastjes verven

Je kunt de kastjes dus zelf verven. Mocht je zelf niet heel enthousiast worden van dit klus-idee, dan kan je natuurlijk ook eens even kijken naar de volgende opties.

Tricks om je keuken te zien van een nieuwe look

Stickeren

Heb je vlakke fronten in je huidige keuken? Dan is het ook mogelijk om je keuken te stickeren. Met stickers kan je uit meer kiezen dan alleen egale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een marmerlook, te gekke prints of leuke combinaties. Het voordeel is natuurlijk dat je met deze techniek geen vieze handen gaat krijgen en ook geen verfspetters veroorzaakt!

Spuiten

Wil je het liever uit handen geven? Je kunt je huidige fronten ook laten spuiten door een bedrijf wat daarin gespecialiseerd is. Op deze manier heb je wel de nieuwe kleur op de kastjes, zonder dat je zelf met verf, kwasten en rollers in de weer hebt hoeven gaan.

Nieuwe fronten

Wil je toch een hele nieuwe look? Dan is het misschien een mooi idee om alleen de fronten van je keuken aan te pakken en te vervangen voor iets wat bij jouw wensen past. Zo kan je van modern naar landelijk overstappen, of andersom. Het is allemaal mogelijk. Ben jij benieuwd wat zo een metamorfose zou kosten? Wij kunnen met je mee kijken en een berekening maken. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden binnen keukenrenovatie? Maak dan hier een afspraak of kom gewoon eens gezellig langs bij een van onze twee showrooms.

Meer lezen?
– Lees hier nog meer tips om je keuken te verven.
– Ben je nog niet uit over de kleur? Lees hier alles over de trends voor het nieuwe jaar.
– Groen is zeker een trend voor de keuken, laat je hier inspireren.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest