088 0101 200 [email protected]

Ben jij iemand die van het inruimen van de vaatwasser zijn/haar best doet om er zoveel als mogelijk op een nette manier in te krijgen en er bijna een complete studie van heeft gemaakt? Of ben jij die nonchalante persoon die het er nog net niet in gooit? Iedereen lijkt wel een andere tactiek te hebben en zelfs de nette ‘inruimers’ zullen het niet altijd met elkaar eens zijn. De vaatwasser inruimen… Wat is nou echt de beste manier?

 

De vaatwasser inruimen

De indeling van de vaatwasser

Niet iedere vaatwasser heeft een zelfde indeling. Het is daarom ook belangrijk om te kijken of de indeling van de vaatwasser past bij wat jij veel gebruikt. Drink je graag een glas wijn bij het eten en gaan die glazen ook gewoon de vaatwasser in? Dan is het bijvoorbeeld handig om rekening te houden met een goede ruimte voor je wijnglazen in de vaatwasser. De meeste vaatwassers bestaan uit twee lades, onder voor de grote spullen en bestek, boven voor de glazen en bakjes. Sommige vaatwassers hebben nog een smalle lade bovenop, om je bestek netjes in te leggen. Vaak kun je ook nog het een en ander verstellen, maar vaak heeft men daar geen idee van. Kijk daarom eens in de handleiding om te zien wat er mogelijk is met het interieur van jouw vaatwasser.

 

overzicht vaatwasser

 

Bestek

Zoals we net al zeiden hebben sommige vaatwassers een besteklade. Als je deze hebt is het aan te raden hier ook gebruik van te maken. Je bestek schuurt hier niet tegen elkaar en daarom blijft alles langer mooi. Als je de messen in zo een besteklade legt, leg ze dan met het snijvlak naar beneden. Zo voorkom je dat je je gemakkelijk zult snijden. Leg de vorken en lepels op de zijkant en allemaal dezelfde richting op. Dit zal ervoor zorgen dat alles zo goed als mogelijk schoon wordt.

Heb je een mand voor je bestek? Zorg er dan ten eerste voor dat deze mandjes niet te vol komen te staan, want dat zorgt ervoor dat het niet goed schoon zal worden. Om ongelukjes met messen te voorkomen kun je deze het best met de punt naar beneden in het mandje zetten. Grote messen en lepels hebben vaak een plekje op een klein rekje in de bovenste la.

 

Onderste la

Dit is de heetste plek van de vaatwasser, maar ook waar de sproeiers het meeste kracht bevatten. Het is daarom dat dit het beste plekje is voor de meest vieze vaat. Vaak zijn dit borden, pannen, ovenschalen. Het is slim om de borden op soort in te ruimen, dus grote borden bij elkaar en alle ontbijtbordjes bij elkaar. Op deze manier zal het water en sop het beste zijn werk kunnen doen en je spullen dus optimaal gesopt worden.

 

vaatwasser ladeindeling

 

Bovenste la

Hier is het een stukje minder warm dan in de onderste lade. Je kunt hier dus heel goed plastic artikelen neerzetten, maar ook je glazen en bekers staan hier op hun plek. Een kleine tip is om kunststof naast keramieken dingen te zetten, want dat maakt dat het kunststof sneller zal drogen! Zet de glazen ook niet te strak naast elkaar om scherven en barsten te voorkomen. Vol is vol en was dan ook glazen die echt niet meer passen gewoon even met de hand af, of bewaar ze voor een volgende ronde.

 

Tip 1!

Je kent het wel, dat piepje als aankondiging van de vaatwasser die klaar is. Laat de vaatwasser nog zeker een tijdje dicht. De warmte blijft hierdoor in het apparaat en dit zorgt ervoor dat de vaat goed zal drogen. Scheelt toch weer afdrogen.

 

Tip 2!

Ruim de vaat van onder naar boven uit.. zo zal achtergebleven water niet druppelen op de droge vaat.

 

 

Wil je een nieuwe vaatwasser of misschien zelfs een hele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat!

 

 

Meer opruimtips

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest