088 0101 200 [email protected]

Als je linkshandig bent dan weet je ongetwijfeld dat sommige dingen veelal voor rechtshandigen ontworpen zijn. Als je rechtshandig bent, dan heb je er wellicht nog nooit echt over gedacht hoe veel dingen in ons dagelijks leven gemaakt zijn voor de mensen die rechtshandig zijn. Een schaar bijvoorbeeld, een blikopener, maar ook de indeling van keukens. Bestaat er zoiets als een keuken voor linkshandigen? Hoe dat zit lees je in dit artikel.

Hoe zit dat dan, zo een keuken voor linkshandigen?

We schreven al eerder over de ideale opstelling voor de keuken. Bij rechtshandigen mensen werkt de volgorde ‘opbergen, spoelen, koken’ in de richting van de klok. Ben je linkshandig, dan zal de volgorde die het meest comfortabel werkt tegen de klok in gaan. Het is dus verstandig om te melden of je links- of rechtshandig bent wanneer je een nieuwe keuken koopt.

linkshandig

Kraan

Voor de linkshandigen is het gemakkelijker als de kraan kunt bedienen vanaf de linkerkant. Deze kranen bestaan en worden ook wel ‘Franse kranen’ genoemd. Let wel, het zal voor iemand die dit niet gewend is verwarrend kunnen zijn. Wil je een Quooker? De ring hiervan kan aangepast worden zodat deze beter werkt voor linkshandigen. Behalve de kraan is ook het zeeppompje van kant verwisseld voor een linkshandig persoon. Deze is namelijk gunstiger geplaatst aan de linkerkant, waar deze voor rechtshandigen aan de rechterkant zal staan.

quooker

Koelkast

De meeste koelkasten hebben de optie om de deur links- of rechtsom te openen. Daarbij krijgt een koelkast liever een plek aan de rechterkant voor een linkshandige, waar hij voor rechtshandige dus op links zou staan.

Koken

Sommige kookplaten hebben de knoppen aan de zijkant zitten. Al zien we dit tegenwoordig steeds minder. Bij de meeste kookplaten zitten de knoppen nu op middenvoor en dat maakt het handig voor zowel links- als rechtshandigen.

Vaatwasser

Hoewel we de knoppen niet kunnen aanpassen, dit is dus zo iets typisch rechtshandig, kunnen we wel de positie van de vaatwasser bepalen. Voor linkshandigen is het gemakkelijk als de vaatwasser rechts van de spoelbak zit. Op deze manier kan een linkshandig persoon het meest comfortabel werken.

Kasten

De fronten kunnen voor linkshandigen de andere kant op openen, als deze zo gemonteerd worden natuurlijk. Geef aan wanneer je een keuken koopt dat je deze wens hebt.

Nog veel meer

Naast de indeling van de keuken en de apparatuur is er nog wel meer voor linkshandigen te krijgen. Zoals de linkshandigen schaar, zijn er ook linkshandigen blikopeners, dunschillers voor mensen die links zijn en ook maatbekers met het handvat aan de andere kant! 

Er is dus van alles om een linkshandigen keuken te realiseren, maar denk er wel goed over. Een huis verkopen met een keuken die slechts voor linkshandigen is, is niet aantrekkelijk voor iedereen. Mocht je dus graag willen verhuizen in de nabije toekomst, dan is het zeker een punt om over te denken.

Ben je er helemaal klaar voor en wil jij graag met iemand om de tafel om te kijken of jouw toekomstige linkshandige keuken zoals jij hem in gedachten hebt te verwezenlijken is? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij een van onze twee showrooms. Ook hier kun je nog veel meer inspiratie op doen. Wil je direct aan tafel om advies te krijgen? Maak dan hier een afspraak.

Lees meer:
Een eilandkeuken, gaat dat wel passen in jouw huis?
– Wat is nu de ideale indeling van een keuken?
– En wat kost zo een nieuwe keuken dan?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest