088 0101 200 [email protected]

Het hebben van een eigen huis is heerlijk, of het nu een koop- of huurwoning is, dat maakt niet uit. Woon jij in een huurwoning, dan loop je wellicht ook wel eens tegen het punt aan dat je de woning niet helemaal om kan bouwen tot jouw smaak. Om je een handje te helpen met het persoonlijk maken van de keuken in een huurhuis, hebben wij dit artikel geschreven.

 

Onderzoek de mogelijkheden

Allereerst is het goed om te bekijken wat er mogelijk is. Lees daarom goed je contract door of heb contact met de verhuurder om er zeker van te zijn wat je wel en niet mag doen. Twijfel je, vraag het dan echt eerst even na voor je van start gaat. Eenmaal aangepast zijn sommige dingen toch wat lastig terug te draaien of is het gewoon zonde van de moeite die je erin hebt gestoken.

 

Budget

Bij een huurhuis kun je nu eenmaal minder kanten op dan met een koophuis. Vaak moeten de badkamer en keuken in originele staat blijven, maar ook dan is het prima mogelijk om de keuken een persoonlijke twist te geven. Zo een persoonlijke twist geven aan de keuken in een huurhuis, dat kan heel goed en zeker ook met een kleiner budget!

 

Grepen aanpassen

Heb je een keuken met grepen? Kijk dan eens of je deze wellicht kan vervangen voor een exemplaar wat beter bij jouw smaak past. Er zijn vaak enorm veel mogelijkheden en het maakt een groot verschil. Juist de details kunnen de keuken heel veel meer persoonlijkheid geven.

Fronten vervangen

Heb je iets meer budget? Dan kun je ervoor kiezen om de fronten aan te passen (zie Keuken Reno). Er zijn fronten die speciaal op maat gemaakt kunnen worden voor jouw keuken en precies naar jouw wensen. Dus geen kleur of kader is te gek. Je kunt met deze aanpassing zelf de originele fronten bewaren, zodat je die aan het einde van je huurperiode weer terug kunt plaatsen.

Wat doe je met de wand?

Heb je een lege wand boven je aanrecht? Plaats daar wat mooie wandplanken aan de muur. Zo een plank aan de muur is een top plek om je mooiste keukenspullen (lees: boeken, servies, glazen, etc.) op te etaleren en op deze manier creëer je alweer wat meer persoonlijkheid. Natuurlijk kun je een muur ook verven als dit mag. Op deze manier kun je een basiskleur keuken ook een beetje kleur en persoonlijkheid geven. Heb je tegels op de achterwand van je keuken? Hiervoor kun je ook tegelstickers bestellen!

 

Decoratie

Behalve deze aanpassingen kun je ook dingetjes toevoegen die iets minder permanent zijn. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van wat plantjes om zo een botanische keuken te creëren. Of misschien heb jij wel een heel ander thema waar je blij van wordt? Investeer in mooi keukentextiel of in keukenmachines zoals een mooi koffiezetapparaat, blender of een broodrooster? Denk bijvoorbeeld aan de apparaten van Smeg. Dit zijn vaak echte eyecatchers en kunnen de keuken ook heel goed opleuken.

 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen in de zoektocht naar de perfecte keuken of naar enkel wat kleine aanpassingen? Maak hier een afspraak bij een van onze twee filialen en dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden.

 

Misschien is er wel meer doe-het-zelf werk toegestaan in de keuken van jouw huurhuis? Wist je dat wij nog veel meer artikelen hebben geschreven over het zelf aanpakken van jouw keuken? Lees dan vooral deze blogs:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest