088 0101 200 [email protected]

Het is een klusje dat iedereen wel eens vergeet… de afzuigkap schoonmaken. Een hele belangrijke klus, want niet alleen is een schone afzuigkap beter voor de afzuigkap maar ook voor jouw veiligheid. Het is raadzaam om de afzuigkap met regelmaat schoon te maken, maar twijfel je of het nog een weekje kan wachten? Dan hebben wij een handig trucje voor je! Vergeet niet de afzuigkap alsnog op tijd schoon te maken!

 

Afzuigkap schoonmaken

Het schoonmaken van de afzuigkap is belangrijk om de werking en zuigcapaciteit van de afzuigkap goed te houden. Bovendien is het belangrijk om het risico op een brand te verkleinen. Heb je geen automatische indicatie wanneer filters gereinigd of vervangen moeten worden? Houdt dan in ieder geval aan dat je het vetfilter van de afzuigkap minimaal eens in de 2 maanden te reinigen. Een koolstoffilter vervang je om de 3 tot 4 maanden. Hoe vaak een afzuigkap schoongemaakt dient te worden hangt natuurlijk ook heel erg af van het gebruik, een echte hobby thuiskok zal de afzuigkap vaker schoon moeten maken dan iemand die veel salades eet en de afzuigkap niet dagelijks gebruikt. Hoe je de afzuigkap het beste schoonmaakt kun je hier lezen.

 

Trucje

Goed, twijfel je of de afzuigkap al aan een schoonmaakbeurt toe is? Dat kun je dus heel gemakkelijk testen met een stukje keukenpapier. Hoe dat in zijn werk gaat?

  • Zet de afzuigkap aan.
  • Pak een velletje keukenpapier en houdt tegen de afzuigkap aan.
  • Blijft het velletje plakken? Dan werkt de afzuigkap nog goed.
  • Valt het keukenpapiertje neer? Dan is het tijd voor een grondige schoonmaakbeurt!

 

Hoe vaak maak jij jouw afzuigkap schoon en gebruikte je dit trucje al?

 

Ben je er tijdens het schoonmaken van de afzuigkap achter gekomen dat de afzuigkap niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest