088 0101 200 [email protected]

Vind je het iedere keer maar weer een klus om de keuken schoon te maken en stel je dit maar al te graag uit? Nu niet meer, met onze tips kun je de keuken schoonmaken leuk houden! Hoe je de keuken op de juiste manier schoonmaakt lees je in andere artikelen op onze blog, in deze blog lees je hoe je dit vervelende klusje leuk kunt maken.

 

De keuken schoonmaken leuk houden

Hoe houd je het schoonmaken van de keuken leuk?

 

#1 Muziek
Schoonmaken is leuker met een lekker deuntje op de achtergrond. Kies een lekkere vrolijke playlist uit en beginnen maar. Kies vooral voor up-tempo liedjes voor een extra energie boost en als je danst tijdens het schoonmaken kun je ook alvast je workout afvinken! Win-win.

 

#2 Maak een to-do lijst
Een to-do lijst geeft niet alleen overzicht wat er nog te doen is, ook het afstrepen van de taken geeft een hoop voldoening. Schrijf de taken die gedaan moeten worden op en zodra je er eentje gedaan hebt kun je deze afvinken. Het einde is straks echt in zicht!

 

#3 Vrolijke schoonmaakproducten
Schoonmaken is leuker wanneer je schoonmaakproducten een vrolijk uiterlijk hebben. Handschoenen met bloemetjes, een lekker felgekleurde emmer en lekker ruikende schoonmaakmiddelen. Zo wordt schoonmaken een feestje.

 

#4 Doe iedere dag iets kleins
Vind je in één keer schoonmaken maar een grote klus? Breek de grote klus dan op in kleine klussen en maak elke dag 10 minuutjes schoon in de keuken. De kastjes afnemen, het koffieapparaat schoonmaken, het fornuis onder handen nemen. Als je iedere dag iets doet, kom je al een heel eind.

 

#5 Ga slapen met een opgeruimde keuken
Ga niet naar bed voordat het aanrecht helemaal opgeruimd is. Zet de vieze vaat in de vaatwasser, leeg het afvoerputje, haal een doekje over het aanrecht… wanneer je hier een gewoonte van maakt blijft de keuken netjes en op den duur motiveert het ook om de keuken schoon te houden.

 

 

Op zoek naar een nieuwe keuken of keukenapparatuur? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Liever meteen een afspraak maken voor advies op maat? Dat kan hier!

 

 

Meer schoonmaak inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest