088 0101 200 [email protected]

Heb je een vaatwasser? Dan is het belangrijk deze goed schoon te houden. Zo voorkom je vieze geurtjes én gaat de vaatwasser natuurlijk langer mee. Lees gauw verder en ontdek hoe je de vaatwasser schoonmaken het beste aan kunt pakken.

 

Vaatwasser schoonmaken

De vaatwasser schoonmaken, hoe pak je dat aan? Met deze drie stappen heb jij binnen no time weer een schone vaatwasmachine.

 

Filter schoonmaken
In de bodem van de vaatwasser zitten één of meerdere filters. Deze filters vangen etensresten op, om zo te voorkomen dat deze de leidingen in gaan. Maak je de filters niet regelmatig schoon? Dan ontstaan er door de achtergebleven etensresten die blijven plakken aan het filter nare geurtjes. Ook kan dit zorgen voor verstopping. Reinig regelmatig de filters door ze eruit te halen, goed schoon te maken met een mild sopje of schoonmaakazijn en vervolgens goed af te spoelen onder de kraan. Maak vervolgens de bodem van de vaatwasser goed schoon.

Voorkomen is beter dan genezen: hoe minder etensresten er in de vaatwasser komen, hoe minder kans op verstopping en andere problemen. Veeg daarom alle voedselresten van de vaat af voordat je deze in de vaatwasser plaatst.

 

Deurrubber schoonmaken
Ook het deurrubber van de vaatwasser moet regelmatig schoongemaakt worden. In het rubber van de vaatwasserdeur komen vaak etensresten terecht en ook dat kan weer zorgen voor nare geurtjes. Maak daarom regelmatig voorzichtig de deurrubbers schoon met een vochtige doek en ga er vervolgens met een droge doek overheen.

 

Leeg laten draaien
Laat de vaatwasser af en toe leeg draaien op het warmste programma. Zo worden alle hoekjes en buisjes eens goed gereinigd. Dit voorkomt problemen én je raad het al: nare luchtjes.

 

Wil je meer lezen over wat je naast het schoonmaken het beste kunt doen om de vaatwasser goed te onderhouden? Lees dan ook deze blog met tips voor het onderhouden van een vaatwasser.

 

Toch tijd voor een nieuwe vaatwasser? Of misschien zelfs een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest