088 0101 200 [email protected]

Soms moet je er toch echt even een sopje doorheen halen, de oven! De oven schoonmaken is vaak een minder favoriete klus. Wij leggen met dit stappenplan precies uit hoe jouw oven blinkend schoon kan worden zodat je daarna weer de sterren van de hemel kunt bakken en terwijl je bakt je door een schoon ruitje naar je baksel kunt kijken.

 

Oven schoonmaken – Stappenplan

 

Stap 1: De stofzuiger!

Voordat je lekker met je spons aan de gang gaat is het handig om de grotere kruimels en dergelijke uit de oven te verwijderen. Hoe je dat het gemakkelijkste doet? Met de stofzuiger! Al die kruimels van al het lekkers wat je in de oven hebt gebakken gaan in alle hoekjes en kiertjes zitten en worden er over tijd vaak niet smakelijker op. Dus hup, zuig het weg voor je met water en zeep aan de slag gaat.

 

Stap 2: Een fris citroentje

Pak een ovenschaal en vul deze met een laagje water en snijd de citroen in plakjes. Verwarm de oven op 200 graden, draai hem dan uit en zet de schaal met water en citroen in de oven. Laat het 10 minuutjes staan. Haal het bakje er voorzichtig uit, want het is HEET!

 

Stap 3 Soppen:

Pak nu een vaatdoek en een emmertje sop (water met een druppeltje Dreft bijvoorbeeld). En maak nu voorzichtig de binnenkant van de oven schoon met het sopje. Pas echt op dat je je armen of handen niet zult branden. Met dank aan de citroendamp zal het vuil gemakkelijk van de wanden komen.

 

Stap 4: Blinkend schoon rooster

Maak twee kranten goed nat en leg het rooster er voor een paar uurtjes tussen. Je zult zien dat het ergste vuil dan van het rooster gekomen is. De rest kun je er makkelijk vanaf halen en gebruik hiervoor anders ook nog wat restwater van het citroen+water wat in de oven stond.

 

Stap 5: Ruitje

Vergeet ook het ruitje niet mee te nemen. Je kunt dit ook heel goed met een klein beetje Dreft en water doen of met een klein beetje glasreiniger. Goed poetsen en je kunt er weer even tegenaan.

 

Stap 6: Klaar voor meer lekkere ovenrecepten

Nu is de oven klaar voor lekkere baksels en andere lekkere ovenrecepten.

 

Op zoek naar een nieuwe keuken en wil je graag weten wat de opties zijn? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat. Wij denken graag met je mee!

 

Meer handige tips

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest