088 0101 200 [email protected]

Misschien heb je er in de keuken ook wel eens last van, een stinkende gootsteen. Wat doe je er nu eigenlijk tegen? In deze blog delen we een aantal tips met je om dit stinkende klusje gemakkelijk op te lossen. 

 

Voorkomen is beter dan…

Natuurlijk is het voorkomen van dit euvel beter dan genezen, of ook wel oplossen. Hoe zorg je er nu voor dat je in het vervolg geen last zult hebben van een stinkende gootsteen? Maak de wasbak iedere week een aantal keren schoon met water en zeep en spoel het putje even goed door. Die vieze geur ontstaat namelijk door bacteriën, etensresten en vet. Spoel daarom ook geen vet weg in je gootsteen en gebruik een zeefje om die etensresten tegen te houden. Als je dit netjes doet, zul je zien dat je niet snel last zult krijgen een stinkende gootsteen.

 

Kokend water

Die gemakkelijkste en goedkoopste oplossing om de gootsteen schoon te maken is, kokend water! Breng wat water aan de kook en spoel het vervolgens door het putje. Het kokende water zal de bacteriën doden en het vet wat zich er bevindt wegspoelen. Merk je echter geen verschil na deze poging, dan is het tijd voor het betere schoonmaakwerk.

 

Baking soda met…

Azijn! Ja je leest het goed. Deze twee werken heel erg goed voor het reinigen van je gootsteen. Je mengt een beetje kokendheet water met wat baking soda en giet dit in het putje. Vervolgens schenk je er direct een scheut azijn bij. Let op, want deze mix zal gaan schuimen. Ga hier dan ook niet met je neus boven hangen. Spoel na een kwartier de gootsteen goed schoon met wat kokend water en voila! 

Citroensap! In plaats van azijn kun je ook kiezen voor citroen. Dit geeft een heerlijke frisse geur. Ook hierbij meng je eerst wat baking soda met kokendheet water en spoel je dit door je gootsteen om er vervolgens een scheut citroensap achteraan te spoelen. Deze combinatie zal ook gaan schuimen en ook dit spoel je na 15 minuten weg met kokendheet water.

 

Koffie

Dit wondermiddel is niet alleen goed om ons te voorzien van een beetje energie, maar ook om nare geurtjes mee te laten verdwijnen. Koffie neutraliseert. Spoel dus af en toe wat hete koffie of een klein beetje koffiedik weg. Buiten dat het geurtjes neutraliseert, lost het ook vet op! En als je na een van deze tips het stinkende zaakje verholpen hebt, zorg er dan voor dat je het niet snel weer hoeft te doen. Je weet nu hoe je het kan voorkomen.

 

Is je keuken misschien aan een kleine, of een grote, opknapbeurt toe? Kom bij een van onze twee showrooms kijken om te zien wat de mogelijkheden zijn. Maak hier een afspraak, dan zetten we de koffie klaar en kijken we samen met jou hoe we jouw droomkeuken kunnen verwezenlijken.

 

Meer schoonmaaktips? Lees dan:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest