088 0101 200 [email protected]

De lente staat voor de deur en dat vraagt om een lenteschoonmaak. Want het is heel fijn om het nieuwe seizoen vol mooie zonnige dagen te beginnen met meer dan alleen schone ramen. Wij hebben wat tips (a la Marie Kondo) voor je op een rijtje gezet om je keuken helemaal klaar te maken voor de lente.

Tip 1: Twijfel niet!

Als jij hebt besloten dat het tijd is om je keuken eens goed schoon te maken, doe het dan ook. Plan dan ook genoeg tijd om het eens grondig te doen. Voor je het weet is het lekkere weer begonnen en heb je er helemaal geen zin meer in. Dit is het moment. Echt!

Tip 2: Bedenk wat je gaat doen, voor je het gaat doen.

Visualiseer hoe jij je keuken het liefste zou zien. Wat zijn de belangrijkste dingen in jouw keuken en wat wil je dat de keuken uitstraalt? Hoe duidelijker je plan is, hoe opgeruimder je keuken zal zijn. Je zult zien dat de hele sfeer van de ruimte zal veranderen als je het echt eens een goede opruimbeurt zal geven. Soms helpt het om inspiratie te zoeken van hoe andere hun keuken opruimen. Misschien realiseer jij je wel dat je een grote bos bloemen in je keuken zou willen hebben of een mooie plant. Die kookboeken kunnen wellicht ook wel een heel ander plekje krijgen. Denk er dus van te voren over na, het gaat je helpen met de klus.

Tip 3: Ruim op per categorie

Haal alles leeg en ruim het vervolgens op per categorie. Wanneer je ziet wat je allemaal hebt, kun je keuzes maken over wat je nodig hebt. Dan kun je de spullen vervolgens netjes opbergen bij hun eigen soort. Dus pannen bij pannen, schoonmaakspullen bij schoonmaakspullen. Geef alles gezamenlijk een eigen plekje.

Tip 4: Kijk naar wat je kunt houden in plaats van wat je weg doet.

In plaats van dat je focust op wat weg kan, is het beter op te focussen op wat je wilt houden. Houd alleen de spullen waar je oprecht blij van wordt of die je echt nodig hebt. Betrek je gezin wel bij deze fase. Want het is niet de bedoeling dat spullen die voor hen belangrijk zijn in de keuken straks opeens weg zijn.

Tip 5: Geef je spullen een geschikt plekje

Zorg ervoor dat de spullen die je besloten hebt te houden netjes ingedeeld worden en dat het overzichtelijk is. Denk er bijvoorbeeld aan dat de dagelijkse producten of spullen een gunstigere plek krijgen dan de spullen die je minder vaak zult gebruiken. Zo zal het minder snel een rommeltje worden in jouw kastjes of lades.

Tip 6: Stapel textiel niet in de hoogte, maar liggend.

Stapel je theedoeken niet langer, maar berg ze verticaal op in een lade. Op die manier heb je meer overzicht. Vouw alle theedoeken, handdoeken, en vaatdoeken op een gelijk formaat op en leg deze soort bij soort in de lade in verticale rijtjes.

Tip 7: Gebruik dozen en opbergbakken.

Gebruik dozen en opbergbakken om je spullen in op te bergen. Zo kun je je kruiden in een opbergbak in de lade plaatsen. Als je het dan even niet kunt vinden, dan kan je zo de bak uit de lade tillen.

Succes met je lenteschoonmaak!

Is je keuken opgeruimd en ben je toch tot de conclusie gekomen dat je eens wil kijken naar wat nieuws? Of ruim je niet op voor je een nieuwe keuken hebt? Kom dan gerust eens langs bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever advies? Maak dan hier een afspraak.

Meer schoonmaaktips?
Zo vervang je de filters in je afzuigkap.
– Keramieken aanrechten maak je op deze manier schoon.
Zo maak jij je matzwarte keuken schoon.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest