088 0101 200 [email protected]

Deze smakelijke koffie is afkomstig uit Zuid-Korea en is vernoemd naar een toffee-achtig snoepje genaamd Dalgona omdat het dezelfde smaak heeft als dit koffiedrankje. Het is een ‘whipped coffee’ en is koud. Een feestelijk drankje als je het ons vraagt en het proberen waard als je van koffie houdt.

 

Whipped Coffee recept

 

Ingrediënten voor 1 glas

  • 2 eetlepels oploskoffie (echt, het werkt enkel met oploskoffie)
  • 1 glas melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • ijsklontjes

 

Stappen

  1. Doe de suiker, de koffie en het water in een mengbeker en klop in 5 minuten het mengsel tot een stijf geheel. Hoe harder je de mixer zet hoe luchtiger. Als je wat op een lepel schept en de lepel op zijn kop kunt houden zonder dat het koffiemengsel eraf valt is het goed.
  2. Doe de melk in een glas en voeg hier de ijsklontjes aan toe.
  3. Schep het koffiemengsel op de melk.
  4. Serveer zonder te roeren, maar roer wel goed door voor je het gaat drinken.

 

Tip! Schenk het in een mooi glas om het extra feestelijk te maken. In een glas zie je ook mooi de verschillende kleuren van dit drankje. Het wit van de melk en goudbruin van de koffieschuim. Een omgekeerde cappuccino!

 

 

Ben je op zoek naar een goede koffiemachine of zelfs een hele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat. Wij helpen graag jouw droomkeuken te realiseren. 

 

 

Liever een gewone kop koffie?

Dat kan ook zeker. We schreven al eerder een artikel over verschillende koffierecepten en ook over hoe je de perfecte kop koffie zelf kunt zetten. Ben jij als echte koffiegek opzoek naar een nieuw en perfect apparaat? Lees dan onze blog over koffiezetapparaten.

Combineer zo een lekkere kop koffie met wat zoets zoals bijvoorbeeld een lekkere brownie, bananencake of kokos-frambozen makroon. Natuurlijk is er nog veel meer lekkers te vinden op onze blog.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest