088 0101 200 [email protected]

’s Ochtends gaat er niks boven een lekkere kop koffie. De één zweert bij een sterke espresso, de andere juist bij een goed gevulde cappuccino. Houd je echter juist van afwisseling? Laat je dan verassen door deze 12 verschillende koffie recepten, en maak van elke ochtend een (ander) feestje!

1 – Café Frappé

Niet geschikt voor de koude wintermaanden, maar één van de lekkerste koffie drankjes midden in de zomer. De café frappé is een romige en koude cocktail gebaseerd op koffie en vanille ijs. Vaak wordt deze zoete bom ook nog afgemaakt met een heerlijk toefje slagroom.

Zet een sterke kop koffie, voeg naar smaak een bolletje vanille roomijs toe, en roer goed door. Indien gewenst, maak af met een kroon van slagroom. Er bestaan verschillende recepten met allerlei toevoegingen, zoals bijvoorbeeld karamel siroop of kaneel.

Wil je graag minder calorieën, maar wel een vergelijkbare smaak? Je kunt ook de koffie aanlengen met wat magere melk, en een ijsklontje toevoegen voor de koeling.

2 – Café Mocha / Mocaccino

Een café mocha combineer chocolade met koffie. Zet een espresso en vul aan met warme chocolademelk, of melk met een flinke lepel cacaopoeder. De verhouding is ongeveer 1/3 espresso, 1/3 cacao en 1/3 melk.

Voor een leuke twist kan je een beetje kaneel of siroop met een smaakje toevoegen, zoals bijvoorbeeld vanille of karamel. Voor de echte zoetekauw is een toefje vers geklopte slagroom een lekkere toevoeging.

3 – Cappuccino

De echte ontbijt klassieker. Zet een kopje espresso in een grote mok. Klop de melk zo stevig mogelijk, en voeg vooral het schuim toe. Maak af met een beetje cacao of kaneel. De verhoudingen zijn ongeveer 1/3 per ingrediënt, dus koffie, melk, en schuim.

Bij een goede cappuccino is het melkschuim zo stevig opgeklopt, dat je een theelepel erop kunt leggen en deze heel langzaam (of zelfs niet) weg zal zakken. Dit lukt het beste met volle melk, maar ook soja is een lekkere afwisseling.

4 – Doppio / Dubbele Espresso

Het krachtige energie shot voor de moeilijke starters, of voor diegene die wel een extra boost kunnen gebruiken. Simpelweg twee espresso’s in hetzelfde kopje.

5 – Espresso Americano / Espresso Lungo

De klassieke espresso, maar dan aangelengd met water. Voor diegene die een normale espresso nog wat te sterk vinden, of die meerdere kopjes op een dag willen drinken zonder te veel cafeïne binnen te krijgen.

6 – Café Latte

De café latte wordt meestal gezet in een grote glazen kop. Zet een sterke espresso (1/3 van de kop), en vul de rest (2/3) van het glas met warme, opgeklopte melk. Een goede café latte is te herkennen aan de zacht beige kleur en een mooie laag schuim.

Het verschil tussen de latte en de cappuccino zit hem in de schuimlaag en de melkverhouding. Een latte is meer melk en relatief minder schuim, terwijl een cappuccino juist een dikke schuimlaag heeft.

7 – Latte Scremato

Vergelijkbaar met de café latte, maar dan nóg romiger. Bij de scremato wordt namelijk niet alleen melk, maar ook room toegevoegd.

Niet aan te raden na een zwaar diner, maar heerlijk voor een ochtend brunch of zondagse koffiepauze.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest