088 0101 200 [email protected]

We zijn er (bijna) allemaal dol op, een heerlijk kopje koffie. Maar zet je de allerlekkerste en makkelijkste koffie voor thuis met een inbouw koffiemachine of losstaand koffiezetapparaat? Je leest er alles over in deze blog.

 

Een inbouw koffiemachine

Wanneer je thuis een professioneel bakje koffie wilt zetten, is de inbouw koffiemachine een uitkomst. Met één druk op de knop zet jij een perfecte espresso of die lekkere cappuccino. De inbouw koffiemachine is niet alleen gemakkelijk, maar heeft nog meer voordelen:

 

#1 Snel en gemakkelijk

Zoals je net al kon lezen is de inbouw koffiemachine gemakkelijk en snel. Zet je kopje onder de automaat en met één druk op de knop, drink jij binnen no time je favoriete koffie. De inbouw koffiemachine onthoudt je favoriete koffie of je laatste instellingen, wat maakt dat je zonder nadenken je dag kunt starten met koffie. Ook wanneer je visite krijgt is de inbouw koffiemachine een uitkomst. Zolang je ervoor zorgt dat de melk en koffiebonen goed aangevuld zijn, is het een kwestie van op de knop drukken en klaar!

Wist je dat er zelfs inbouw koffiemachines zijn die je spraakgestuurd kunt bedienen? Wanneer jij trek krijgt in je bakkie koffie hoef je alleen maar je smart speaker de opdracht te geven om je cappuccino klaar te maken, wauw! Dat kopje moet je er helaas nog wel altijd zelf onder zetten.

 

#2 Strak en opgeruimd

Een inbouw keukenmachine geeft de keuken een strakke, luxe en moderne look. Bovendien scheelt het een hoop ruimte op het aanrecht. Eerlijk is eerlijk, een losstaand koffiezetapparaat neemt veel ruimte in beslag. Zeker wanneer je niet zo’n groot werkblad hebt, kan een inbouw koffiemachine dus heel handig zijn.

 

#3 gemakkelijk in onderhoud

Het onderhoud is gelukkig niet heel moeilijk. De meeste apparaten worden geleverd met makkelijk verwijderbare waterbassins, brouw- en afvalunits. Op het LED-scherm wordt ook aangegeven wanneer deze geleegd of gevuld moeten worden.

Wel is het belangrijk om de reinigingsrichtlijnen van de fabrikant op te volgen. Op deze manier zal de koffiemachine ook aan de binnenkant goed blijven, en jou dag na dag blijven voorzien van die lekkere kop koffie.

 

#4 Koffiebonen

Je kopje koffie thuis kan bijna niet verser met koffie gezet van verse koffiebonen. Zolang je er op let welke koffiebonen geschikt zijn voor jouw apparaat heb je ook nog eens een enorme keuze aan smaken waarmee je kunt variëren. Lekker voor de afwisseling én altijd een lekkere kop koffie in huis! Natuurlijk moet het reservoir voor de bonen wel leeg zijn om van smaken te wisselen.

 

#5 Opgeschuimde melk

De meeste inbouw koffiemachines zijn uitgerust met een onderdeel om melk op te schuimen voor een cappuccino of latte macchiato. Voortaan zet jij jouw favoriete koffie met melk gewoon thuis!

 

Zijn er dan ook nadelen aan een inbouw koffiemachine?

Er zijn eigenlijk niet heel veel nadelen aan een inbouw keukenmachine, behalve de prijs. De prijs van een inbouw koffiemachine ligt over het algemeen iets hoger dan een losstaande volautomaat met koffiebonen.

 

inbouw koffiemachine

 

Een losstaand koffiezetapparaat

Het grootste voordeel van een losstaand koffiezetapparaat is de prijs. In tegenstelling tot een inbouw keukenmachine, heb je voor een paar tientjes al een losstaand koffiezetapparaat. Afhankelijk van je wensen kan dit bedrag natuurlijk wel behoorlijk uiteenlopen. Een simpel koffiezetapparaat met filterkoffie is nou eenmaal goedkoper dan een volautomaat koffiemachine met verse bonen. Een van de grootste nadelen aan een losstaand koffiezetapparaat is dat het veel ruimte van je werkblad vraagt en hoewel er ontzettend mooie losstaande apparaten verkrijgbaar zijn oogt het natuurlijk minder strak.

 

Inbouw keukenmachine of losstaand koffiezetapparaat?

Nu je iets meer hebt gelezen over inbouw koffiemachines en losstaande koffiezetapparaten is de vraag; wel of geen inbouw koffiemachine? Natuurlijk blijft dit erg persoonlijk. Maar wil je een opgeruimde keuken, past het in je budget, is plaatsing in jouw keuken mogelijk en bovenal; ben jij een enorme koffieliefhebber? Dan is een inbouw koffiemachine absoluut het overwegen waard!

 

 

Op zoek naar een inbouw koffiemachine en naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan snel een afspraak bij een van onze filialen wanneer deze weer open zijn of plan een online afspraak met ons in. Dan kunnen we samen met jou op zoek naar jouw droomkeuken.

 

 

Meer inspiratie? Lees dan een van onze andere blogs:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest