088 0101 200 [email protected]

Je denkt er wellicht over om een stoomoven aan te schaffen voor in jouw (nieuwe) keuken, maar hoe weet je nu zo zeker of dit een goede toevoeging is aan jouw droomkeuken? We schreven al eerder een artikelen  de stoomoven of dit een mooie aanvulling of een vervanging is en wat de voordelen ervan zijn, maar in dit artikel nemen we je mee in hoeverre je van te voren kunt testen of een stoomoven wat voor jou is.

Hoe kun je een beetje het idee krijgen van een stoomoven?

Natuurlijk kun je lezen over wat je allemaal kunt met een stoomoven, maar wat ook erg prettig kan zijn is om te kunnen proeven wat het toevoegt aan jouw maaltijden en de manier van koken. Dit is goed om te weten voordat je zo een mooi apparaat in je keuken laat plaatsen. Maar hoe kun je nu toch de ervaring hebben zonder dat je het apparaat al hebt? 

Dat is heel gemakkelijk. Door een aantal weken gebruik te maken van een stoompan of een stoomtoren kun je al een beetje testen wat je van het stomen vindt. Natuurlijk is dit niet zo een uitgebreide ervaring als het is met een echte stoomoven, maar het is in ieder geval een klein voorproefje van wat je ermee kunt.

Stoompan
Misschien ken je hem wel, de stoompan. Een pan met een mandje waarin je groenten kunt doen. Doordat het mandje de groenten boven het water houd zal je de groenten stomen. Dit maakt dat de smaak en vitaminen beter behouden blijven.

Stoomtoren/ stoomkoker

In een stoomtoren kun je al best veel klaar maken, veel meer dan in een pan. Je kunt bij van deze stoomtorens gerust meerdere mandjes op elkaar zetten. Hierdoor kun je meerdere dingen tegelijk stomen. Van dim sum tot boerenkool of misschien gewoon even wat opwarmen? Het kan allemaal in dit handige torentje en dat maakt het een ideaal apparaat om eens even mee te testen of misschien zijn luxere broertje wat voor jou is, die stoomoven!

Waarom dan toch een stoomoven kopen?

Je kunt dus op meerdere manieren testen of je gebruik zult maken van de stoomoven. Een mooi apparaat waar je meer mee kunt dan je van te voren zult denken. Waarom je die stoomtoren dan in moet wisselen voor de oven? Omdat het je ruimte bespaart. Zo een pan of een stoomtoren staat immers op je aanrecht of als je het niet gebruikt staat het in de kast. Met een stoomoven lever je geen werkruimte in en staat hij altijd klaar voor gebruik. Natuurlijk kun je nog veel meer lekkers klaar maken in een oven(want die is groter), dan in die stoomtoren of pan. Daarnaast kun je ook kiezen voor een combi-stoomoven. Op deze manier heb je ook het gemak van een oven. Je kunt er ook voor kiezen om een combi-stoomoven en een oven in de keuken te plaatsen. Op deze manier heb je ook het gemak van twee ovens wanneer dat gewenst is.

Benieuwd naar of jouw droomkeuken er eentje is met stoomoven? Kom dan langs bij een van onze twee showrooms en laat je inspireren en informeren. Liever meteen aan tafel met een adviseur? Maak dan hier een afspraak.

 

Meer te weten komen over de stoomoven?
– Je leest hier of het een aanvulling of een vervanging is.
– Probeer deze 5 stoomovenrecepten
15 voordelen van een (combi-)stoomoven

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest