088 0101 200 [email protected]

Een stoomoven is een ongelofelijk fijn apparaat om te hebben. Het is wel goed om precies te weten waarom het zo fijn is en wat precies de andere apparaten in uw keuken zoals de oven en de magnetron doen. Als we dat goed op een rijtje zetten, dan blijkt vanzelf of de stoomoven een aanvulling is of een vervanging.

De oven

De oven, een klassieker in de keuken en het apparaat waarmee je heerlijk kunt bakken en grillen. Van lekkere cakes tot het roosteren van je groenten of het bereiden van een kip. Daarvoor is een oven!

Magnetron

De magnetron is om dingen te ontdooien of op te warmen. Een lekkere pasta over van gister? Piep hem heel even op in de magnetron! Of ontdooi je brood ’s ochtends als je snel door moet naar werk en je nog net even snel een boterham voor ontbijt wilt eten.

Combi-magnetron

Dit apparaat is vooral een magnetron, maar heeft ook een ovenfunctie. Het draaiplateau in dit apparaat laat zien dat het in de eerste plaats een magnetron is.

Combi-oven

Gebruik je vaker de oven, maar heb je ook echt een magnetron nodig? Dan is de combi oven een goede keuze. Dit apparaat is in de eerste plaats een oven en heeft dan ook geen draaiplateau, maar kan wel eten ontdooien en opwarmen.

Stoomoven

Je ziet hem steeds vaker en het is zeker een mooie toevoeging aan de keuken. De stoomoven! Een apparaat waar je veel mee kunt en vooral ook heel gezond mee kunt koken door te stomen maar ook ontdooien, opwarmen, pocheren, blancheren en zelfs wecken. Door het stomen van groenten blijven de vitaminen beter bewaard in de groenten en creëer je dus in een handomdraai een heel gezonde en voedzame maaltijd. Maar ook kun je in een stoomoven prima je eigen gemaakte brood(deeg) laten rijzen, vis bereiden en pasta maken! Ook kun je er lekkere desserts mee maken en andere zoete lekkernijen. Een veelzijdig apparaat dus, waarmee je vooral rust in de keuken terug laat keren, doordat je niet bij het fornuis aan de slag hoeft en je maaltijd bevat door het stomen dus ook nog veel meer vitaminen!

Combi-stoomoven

Wil je wel de voordelen van zo een stoomoven, maar ook graag een oven of magnetron. Een combi-stoomoven kan dan een goede optie zijn. Zo kun je genieten van meerdere manieren van koken en haal je met de stoomoven toch die rust in huis.

Dus, de stoomoven een aanvulling of vervanging? 

Een stoomoven is een gezonde manier van eten bereiden en geeft meer rust, omdat je dus eigenlijk niet in de buurt van je fornuis hoeft te komen om een lekkere maaltijd te bereiden. Heerlijk voor als je na een drukke dag nog een lekkere maaltijd op tafel wilt toveren of als je liever wat anders doet dan koken.

We hebben nog één keer de voordelen voor je op een rijtje gezet:
– Bereiding van heel veel producten mogelijk zoals groenten, vis, aarsappelen en pasta.
– Hele maaltijden tegelijk in de oven doen
– Vitamines, mineralen en voedingsstoffen blijven beter behouden
– Gemakkelijk koken
– Kunt heel precies bereiden door precieze temperatuur
– Veelzijdig door dat je kunt stomen, ontdooien, opwarmen, pocheren, blancheren en wecken.

Er is geen apparaat wat kan wat de stoomoven kan en dat maakt dat het een geweldige aanvulling zou kunnen zijn voor jouw keuken. Uiteindelijk is het natuurlijk een heel persoonlijke keuze en daarom hopen we dat we, door de functies van de verschillende apparaten op een rijtje te hebben gezet, jou een beetje hebben geholpen.

Is uw keuken aan een nieuwe oven toe of wilt u het liefst een hele nieuwe keuken? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Meer informatie over ovens? Lees:
Alles over de stoomoven en recepten!
– De 15 voordelen van de (combi) stoomoven.
– Wat betekenen de symbolen op een oven? Je leest het hier.

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest